Zabava

1. prosinca u areni zagreb

Fenomen Tomislava Bralića i Klape Intrade: Već 12 godina održavaju tradicionalni zagrebački koncert

Fenomen Tomislava Bralića i Klape Intrade: Već 12 godina održavaju tradicionalni zagrebački koncert
Luka Stanzl/PIXSELL

Tradicionalni predbožićni koncert Tomislava Bralića i klape Intrade ove će se godine održati 1. prosinca u Areni Zagreb. Fenomen koncertnih spektakala Tomislava Bralića i klape Intrade traje već 12 godina!

Prosinački koncert za zagrepčane tradicija je koja traje od davne 2006. godine kada su nastupili u Lisinskom, a do sada su nastupili u gotovo svim dvoranama, od Arene Zagreb, KD Vatroslav Lisinski, Doma sportova i KD Dražen Petrović.

Velika vijest je da će Klapa nastupati u tri Arene unutar dva mjeseca! U zagrebačkoj Areni Zagreb 1.12., splitskoj AreniSpaladium 7.12. i ljubljanskoj Areni Stožice 1.2.

Kao i svake godine Klapa Intrade priprema nezaobilazne hitove poput 'Zalutali pogled', 'Zora bila', 'Zašto uvik pivam', 'Prijatelju', 'Croatio iz duše te ljubim', 'Cviće', 'Ispod tvoje boloture', 'Stina pradidova' i mnoge druge koji će tradicionalno ovaj koncert pretvoriti u događaj godine koji se ne propušta. Snagom i besprijekornošću svojeg nastupa Intrade su publiku uvijek uspjevali zaokupirati pjesmom i tekstovima, ali i lijepim iznenađenjima. Posebna gošća božićnog koncerta ove godine biti će legendarna Radojka Šverko i Tony Cetinski. 

Ulaznice možete kupiti u sustavu Eventima, Ticketshopa i u Scardoni na Srebrnjaku 64.

Zagrebački koncerti klape Intrade poznati su po ispunjenim dvoranama, širokim osmjesima publike i emotivnim nastupima izvođača. Koncert je to kojem se fanovi vraćaju iz godine u godinu.

Tradicija njihove božićne priče počela je još 2006. godine u KD 'Vatroslav Lisinski' gdje su im gosti bili Oliver Dragojević, Đani Stipaničev, Davor Pekota, Ante Sikirić i klapa Kogul, a koncert su organizirali producent Zvonimir Sunara – Suki i Branko Paić iz Scardone koji to rade svih 12 godina. 

Dogodine u istoj dvorani udomaćili su Ivanu i Mariju Husar, Kemal Montena, Zlatka Viteza, klapu Garoful i Davora Pekota.  Za treći koncert 2008. godine promijenili su lokaciju u KC ‘Dražen Petrović’ gdje su s njima dijelili stage legendarni Oliver Dragojević, Hari Rončević, Goran Karan, Boris Oštrić & Ribari i Davor Pekota.

Četvrti koncert 2009. oduševio je zanimljivim gostima ponovno u KC ‘Dražen Petrović’ gdje su im gosti bili Tedi Spalato, Vinko Coce, klapa Maslina i Davor Pekota.

2929fee095cb863d5c864601ae9d7508.jpg?v=22010. održao se peti koncert gdje se pojavio veliki broj gostiju poput Olivera Dragojevića, Vinka Coce, Hari Rončevića, Ivane i Marije Husar, Zorice Kondže, Davora Pekote i Zlatka Viteza u KC ‘Dražen Petrović’.

2011. zbog ogromnog interesa javnosti prelaze na veću lokaciju u zagrebačku Arenu gdje su im gosti Oliver Dragojević, Nina Badrić, Tony Cetinski i Zorica Kondža.

2012. osvojen je i Dom sportova, kultni koncertni prostor, kao jedini prostor u Zagrebu u kojem klapa nikada nije održala samostalni koncert. Uz goste Olivera Dragojevića i Nenu Belana ne samo da su nastupali tamo gdje nijedna klapa nije nego su i rasprodali koncert.

2013. godine na istom mjestu koncert upotpunjuju Oliver Dragojević, Vanna i Miroslav Škoro.

2014. se vraćaju u Lisinski gdje su im koncerti sva tri puta bili rasprodani. Ovaj put gosti su bili Tedi Spalato i Zorica Kondža.

2015. godine u Domu sportova koncert je ponovno oduševio vrhunskim izvođačima Tedi Spalato i Petar Grašo.

2016. u KC ‘Dražen Petrović’ ugostili su genijalan duo Miroslava Škoru i Marka Škugora predstavnike Slavonije i Dalmacije koji svojom karizmom nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

2017. u KC 'Dražen Petrović'  gost je bila Meri Cetinić.

Klapa Intrade je dobitnica brojnih priznanja poput Porina za najbolju klapsku izvedbu folklorne glazbe - Pjesma 'Jube moja', nagrada zadarske županije, nagrada grada Knina, nagrada Grada Zadra, Grand Prix Split 2012. za pjesmu 'Zašto uvik pivan', 2012. Zlatni CD – za zlatnu prodaju albuma 'Arena Zagreb'.

Za produkciju svih koncerata zaslužna je Scardona koja je sa provjernim timom podigla nivo produkcije koncerata. Pokazalo se da publika cijeni trud kompletne ekipe na čelu sa Tomislavom Bralićem i klapom Intrade koji svake godine žele svojoj vjernoj publici pružiti nezaboravan događaj.

Tako i ove godine očekujemo spektakl koji će pokazati pravu veličinu ove vrhunske klape koja okuplja sve generacije, što je fenomen sam po sebi. Ne sumnjamo kako će se ova božićna priča i dalje nastaviti!

Klapu veseli da i za koncert u Spaladium areni u Splitu 07.12. 2018. vlada veliki interes kao i u Areni Stožice u Ljubljani!


Reci što misliš!