Zabava

album ''vrijeme''

Parni valjak servirao novu glazbenu poslasticu

Parni valjak servirao novu glazbenu poslasticu
Bojan Bogdanić

​Nakon više od 40 godina karijere, glazbeni sastav Parni valjak servirao je slušateljima novu glazbenu poslasticu.

Album Vrijeme u izdanju Croatia Recordsa izašao je prije nekoliko tjedana, a izlaskom u prodaju odmah se plasirao i na tjednu top listu prodaje.

Novi album regionalno poznatog benda sadrži 13 pjesama među kojima su slušatelji neke već i upoznali proteklih godina (Vrijeme, Prolazi sve, zar ne, Samo ti (Norma Belle), Opet se smijem…). Ovim su pjesmama pridružene i potpuno nove koje je Parni Valjak snimao u slovenskom RSL studiju u Novom Mestu, a koje su njihovi obožavatelji širokih ruku dočekali. Husein Hasanefendić Hus autor je glazbe I tekstova pjesama na albumu, dok je za produkciju s njime zaslužan Marijan Brkić Brk.

Album Vrijeme popeo se čak na drugo mjesto top liste prodaje nakon samo tri tjedna u prodaji. Na prvome je mjestu još jednom Oliver Dragojević i njegovo posthumno izdanje naziva Do kraja vrimena koji izdaje Aquarius Records. Pri samome vrhu, na trećoj se poziciji našao album Mije Dimšić, Život nije siv u izdanju Croatia Recordsa, koji je u 2018. ujedno i najprodavaniji.

Na stranoj top listi prodaje prvu poziciju i dalje zauzima soundtrack album A Star Is Born u izvedbi Lady Gage i Bradleya Coopera, a koji u Hrvatskoj zastupa Universal Music Hrvatska. Na drugo mjesto popeo se Michael Buble s albumom Christmas, a Bruce Springsteen s albumom On Broadway ušao je direktno na treću poziciju strane top liste prodaje.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.


Reci što misliš!