Zabava

bez dlake na jeziku

Petra Nižetić oplela po domaćem turizmu: Hrvatska od Havaja ima itekako što naučiti!

Petra Nižetić oplela po domaćem turizmu: Hrvatska od Havaja ima itekako što naučiti!
Instagram

Petra Nižetić (udana Mastelić) trenutno uživa s voljenim muškarcem Franom Mastelićem na Havajima koji su je toliko dojmili da je uputila kritiku na račun našeg turizma

 

'Hrvatska od Havaja ima itekako što naučiti. Prvenstveno kako poštivati i voljeti svoju zemlju, a potom koje je pravo značenje pojma ‘turistička strategija’.

Evo samo par detalja. Plastične vrećice su, na cijelom otočju, zabranjene još 2015. (prva američka država koja je to učinila).

Billboardi su zabranjeni na prometnicama zbog apostrofiranja prirodnih ljepota. Zakonom je zabranjen uvoz i prodaja krema za sunčanje koje sadrže kemikalije oxybenzone i octinoxate kako bi se spriječilo daljnje uništavanje koraljnog grebena. Na otoku Kauai zakon je da niti jedna zgrada ne smije biti viša od palme.

Kad nam je već turizam jedina ekonomska slamka spasa, onda da bar tu budemo kako treba', poručila je Petra.

Petri je bivši košarkaš Frano koji danas vodi građevinsku firmu, okrenuo život naglavačke - zbog ljubavi se bez puno razmišljanja preselila na drugi kontinent. U listopadu 2016. godine je bivša voditeljica, producentica i modna blogerica spakirala kofere i zaputila se u San Francisco, a ondje su se vjenčali. Proteklog ljeta su u Hrvatskoj u Petrinom rodnom Splitu, pred svojim najdražima, ponovili svadbeno slavlje.

Reci što misliš!