Zabava

hrt

Vraća se "Crno-bijeli svijet"!

Vraća se

Hrvatska radiotelevizija (HRT) donosi novu, treću sezonu dramsko-humoristične serije ''Crno bijeli svijet'' na Prvom programu od ponedjeljka 7. siječnja. Treća sezona donijet će i nove ljubavi, prosidbe, prekide, kao i povratak nekih starih prijatelja.

Dvanaest novih epizoda redatelja i scenarista Gorana Kulenovića te koscenarista Igora Mirkovića, koju za HRT proizvodi neovisna produkcijska tvrtka Inter film, u prethodne dvije sezone stekla je naklonost gledatelja i dobru kritičku recepciju. Rado gledana i izvan granica Hrvatske, serija je osvojila nekoliko nagrada, između ostalih Nagradu hrvatskoga glumišta za najbolje redateljsko tv ostvarenje (Goran Kulenović) te nagradu Zlatni studio za najbolju tv seriju.

Duhovita priča o dvije obitelji u osamdesetim godinama prošlog stoljeća nostalgično je podsjećanje na vrijeme obilježeno socijalističko-samoupravnim apsurdima i polaganim raspadom tadašnje države, u kojem je mlada generacija otkrivala prostor slobode izražavanja kroz medije i umjetnost, a nadasve kroz glazbu. Jedan od glavnih junaka serije je grad Zagreb sa svojim generacijskim okupljalištima, novinskim redakcijama, kultnim koncertim prostorima, kafićima, ulicama i kvartovima. 

Vrlo značajna dramaturška sastavnica serije je i autentična glazba "novog vala" koja se provlači kroz sve epizode, pa su se tako u prve dvije sezone mogli čuti dobro poznati hitovi Filma, Haustora, Idola, Aerodroma, Novih fosila, Parnog valjka, Prljavog kazališta, Boe, Buldožera i mnogih drugih glazbenika toga vremena.

Radnja treće sezone prati zbivanja tijekom 1983. i 1984. godine, a u 12 novih epizoda ponovno ćemo se družiti s dobro poznatim junacima – Kipom, Žungulom, Žacom, Ksenijom, Dominikom, Jagodom, Jurom, Unom, Marinom, Dunjom, te upoznati neke nove. Junaci serije naći će se na Zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu, izboru za Miss Jugoslavije, senzacionalnoj Mimarinoj izložbi u Vili Zagorje, ali i na satovima aerobika, kolinju, regrutaciji, zagrebačkom moru – tada još neuređenom Jarunu, na vojnoj vježbi, Hreliću, računalnom tečaju, kao i na nekim kultnim zagrebačkim mjestima. 

Privredna kriza sve je prisutnija, a naši će junaci biti primorani promijeniti posao, okušati se u privatnom biznisu, neki će biti  stavljeni "na led" u poduzeću, neki će se hrabro i pomalo nepromišljeno uhvatiti ukoštac s novim tehnologijama. Treća sezona donijet će i nove ljubavi, prosidbe, prekide, kao i povratak nekih starih prijatelja.


Reci što misliš!