Zabava

druženje i natjecanje djece i roditelja

U Biogradu održana jubilarna deseta "TATAMATIJADA"

U Biogradu održana jubilarna deseta
BnM

U sportskoj dvorani biogradske osnovne škole održana je još jedna uspješna rekreativno zabavna priredba najmlađih Biograđana i njihovih roditelja.

Riječ je o već tradicionalnoj priredbi Dječjeg vrtića Biograd, točnije projektu pod nazivom TATA + MATI + JA = DA, ili pojednostavljeno - recimo DA obitelji. Ovaj projekt čiji je začetnik, autor ideja, naziva, logotipa i ostalog, biogradski dječji vrtić, točnije njegova ravnateljica prof. Esma Brzić, brzo je prihvaćen od djece i roditelja, te je postao velika prepoznatljiva godišnja priredba najmlađih. 

Tako je TATAMATIJADA ove godine proslavila svoju desetu obljetnicu. U programu ovogodišnje priredbe sudjelovalo je osamdeset tata polaznika dječjeg vrtića, a koji su se u osam ekipa nadmetali u sportsko zabavnim disciplinama, a sve to dakako uz podršku mališana i njihovih mama u publici. 

Ekipe su bile prepoznatljive po majicama, zeleni, plavi, crveni, žuti, rozi, narančasti, bijeli i sivi tim, a za koje se žestoko navijalo i podržavalo brojnim transparentima i poticajnim porukama. Primjerice crveni, ne budite drveni, ili pak, sve se praši, kada krenu zelenaši…

Natjecanje u dvorani odvijalo se u nekoliko disciplina primjerice prikupljanju ping pong loptica, kuglanju, plesu balonima, povlačenju konopa, te igre 'kušinima'. 

Glavni sudac Leo Zorica i njegovi pomoćnici imali su dosta posla oko provođenja i praćenja natjecanja, no sve je prošlo u najboljem redu. U svakoj od disciplina pobjeđivao je neki drugi tim, te su tako u plesu s balonima najviše sreće imali plavi, dok su primjerice u potezanju konopa na koncu kao najjači slavili žuti koji su iza sebe ostavili plave i crvene. 

Kada su se nakon svih igara zbrojili punti kao pobjednici iz ovog natjecanja izašao je plavi tim. No, gromoglasno navijanje i vriska tijekom čitavog natjecanja najbolji je dokaz da su pobjednici ustvari svi, jer druženje i zajedništvo ove priredbe kao takve je od neprocjenjive vrijednosti. 

Svaki roditelj sudionik ove TATAMATIJADE dobio je medalju od svog djeteta, što je također posebna draž ove priredbe. Tijekom programa uz natjecatelje u dvorani su nastupile i dvije formacije mažoretkinja KUD-a Kralj Tomislav, te zapjevao  mladi pjevač biogradske glazbene i osnovne škole.


Reci što misliš!