Zabava

pet tjedana lude zabave

Najluđi Karneval ove godine očekuje vas na Viru!

Najluđi Karneval ove godine očekuje vas na Viru!
Kažimir Škrbić

Petotjedni virski tradicijski spektakl počinje 9. veljače otvorenjem manifestacije i koncertom Jasmina Stavrosa, a završava 5. ožujka paljenjem Karnevala i nastupom Mladena Grdovića

Uskoro će pasti virska lokalna vlada, a ključeve vlasti preuzet će Maškarana Republika uz proglas o petotjednoj samoodrživosti i samovladi! Tradicijska manifestacija Maškare na Viru obogaćena koncertima poznatih estradnjaka i sjajnih bendova, velikom karnevalskom povorkom te najvećim malim karnevalom za djecu vrtićke dobi u Zadarskoj županiji, ove godine počinje 9. veljače s predajom ključeva vlasti i nastupom Jasmina Stavrosa, a završit će 5. ožujka ceremonijom paljenja Karnevala i koncertom Mladena Grdovića.

Maškare na Viru kao tradicijska manifestacija najstarije su poznate maškare u Zadarskoj županiji koje sežu najmanje u 19. stoljeće, a vrhunac događaja s obilascima virskih naselja, spravljanjem karnevalskog virskog gulaša i paljenjem Karnevala ili Krnje, jedan je od događaja koji se mora doživjeti.

c12466bc46952a67b90029942baef662.jpg?v=2Sve počinje u subotu 9. veljače kada će Virske maškare preuzeti lokalnu općinsku vlast, a taj će se događaj proslaviti sa stalnim virskim gostom Jasminom Stavrosom.

Sljedeće subote 16. veljače maškare će se na terasi Kotarine ili takozvanoj Ljetnoj pozornici zabavljati sa Calypso bendom, dok će u četvrtak 21. veljače otok okupirati više od tisuću mališana iz cijele Zadarske županije na najmasovnijem karnevalskom okupljanju djece vrtićke dobi.

Već 23. veljače organizirat će se Velika karnevalska povorka kroz otok Vir s koncertom Tempo benda, dok će se u subotu 2. ožujka uživati u Karnevalskim igrama. Riječ je o zimskoj verziji popularnog međunarodnog City Games natjecanja koje donosi pregršt šašavih igara i luckastih timova uz svirku grupe Trofej.

Dan kasnije 3. ožujka u večernjim satima svirat će Hot Stuff Band nakon što maškarane povorke kroz jutro i popodne posjete sva stara virska naselja i, naravno, probaju tradicionalni virski karnevalski gulaš koji će ih čekati u restoranu Kotarina.

U utorak 5. ožujka je veliko finale Maškara na Viru sa spektaklom paljenja virskog Karnevala i završnim koncertom još jednog omiljenog pjevača na otoku, legendarnog Mladena Grdovića.

PROGRAM MAŠKARA NA VIRU

9. veljače (subota): Otvorenje Maškara na Viru i koncert Jasmina Stavrosa (20 sati).

16. veljače (subota): Koncert Calypso benda (20 sati).

21. veljače (četvrtak): Dječja karnevalska povorka (10 sati).

23. veljače (subota): Velika karnevalska povorka i koncert Tempo benda (16 sati).

2. ožujka (subota): Karnevalske igre i koncert grupe Trofej (18 sati).

3. ožujka (nedjelja): Koncert Hot Stuff Band (20 sati).

5. ožujka (utorak): Paljenje Karnevala i koncert Mladena Grdovića (20 sati).


Reci što misliš!