Zabava

uoči koncerta u Nigdjezemskoj 9. veljače

Wizard of stone mountain: Od zadarske publike očekujemo čuti kultni "Sviraj Motorhead"!

Wizard of stone mountain: Od zadarske publike očekujemo čuti kultni

Uoči njihovog koncerta u Nigdjezemskoj u subotu, 9. veljače, predstavljamo vam bend neobičnog naziva, Wizard of stone mountain, iza kojeg stoje tri mlada Splićana koji su rado izdvojili malo vremena da nam kažu nešto više o sebi.

Njih ne treba posebno predstavljati, oni su jednostavno Smoljan, Joke i Đole. Inspiraciju za naziv benda dobili su gledajući epizodu crtića He-Man. Bend je bio aktivan 2004. godine, kada su snimili demo materijal.

Nedugo zatim napravili su petogodišnju pauzu, tijekom koje su promijenili nekoliko bubnjara, s kojima, kažu, nikad nisu imali previše sreće. Upravo to je i razlog zašto im je trebalo toliko vremena da se vrate na scenu. Konačno, 2009. godine pridružio im se Dragan Đokić na bubnjevima, i tako su krenuli ponovo svirati.

Žanr glazbe koju izvode pravi je hibrid i ima svakakvih podžanrova: rock, metal, stoner, sludge, doom...

Takva raznolikost zvuka ni ne čudi, uzevši u obzir da sva trojica članova slušaju različite vrste glazbe, tako da svatko pridonese stvaranju zvuka nekom drugom idejom.

Dečki su dosad već svirali u Zadru te kažu kako poznaju dosta zadarske „ekipe“. Na pitanje što očekuju od zadarske publike, kažu: „Očekujemo da se netko u jednom trenutku zadere Sviraj Motorhead!!“

Iako je još mnogo posla pred njima, ovi su Splićani poprilično ambiciozni kada je riječ o željama i planovima za budućnost.

U šali kažu kako žele pokoriti svijet, otići na turneju (i naravno, imati groupie-je), te dobiti sponzorstvo od Jack Daniel'sa.

E pa dečki, sretno u tome, i vidimo se ovog vikenda u Nigdjezemskoj!


Reci što misliš!