Zabava

22. veljače

Ovog vikenda u Benkovcu se svira punk

Ovog vikenda u Benkovcu se svira punk

U petak 22. veljače u prostoriji udruge Vlajter-ego Benkovac održat će se koncert grupa ALERGIJA iz Zadra i PETAR PUNK iz Bjelovara. Sve bi trebalo početi od 21 sat.


Skupina glazbenika iz Zadra koji sebe nazivaju Alergija prvi put dolaze svirati u Benkovac. 

Nastali su 1994. godine u Zadru i to je bio odgovor na slabo postojanje punk bendova u Hrvatskoj, kojih je u to vrijeme na sceni bilo tek nekolicina.
Do 1996. Alergija je tražila sebe i pokušavala formirati vlastiti glazbeni izričaj, te sakupljala materijal i opremu za ozbiljniji angažman. U to je vrijeme snimljen prvi demo pod radnim nazivom "Alergija" koji je naišao na dobar odaziv publike, pa je bend odlučio otići u studio i snimiti prvi i pravi Oi-punk album u Hrvatskoj.

Tako nastaje album "Četvrti stalež" koji je svjetlo dana ugledao krajem 1997. godine te pokrenuo niz koncerata i mini turneja. 1999. godine Alergija zbog zasićenja i osobnih obaveza članova prestaje sa javnim nastupima i ulazi u stadij hibernacije iz kojeg se budi 2004. i održava koncert u Zadru za desetu godišnjicu benda koji je prošao u fantastičnom ozračju i naišao na odličan odaziv publike.
Lani su svirali baš s Petrom Punckerom na Kanal Festu u Šibeniku, tako da se ovi ljudi i mi svi poznamo već.

PETAR PUNK je bend iz nizinske Hrvatske, točnije iz grada Bjelovara. Sviraju gitare i bubnjeve, pišu neke lude, dobre tekstove koje svi volimo i stvaraju neku zaraznu pank melodiju koju opet iznova svi želimo čuti. Momci žive urednim bilogorskim životom, imaju svoje privatne firme koje se bave liječilišnim turizmom i ugostiteljstvom, OPG-ove, bave se stočarstvom, poljoprivredom, povrtlarstvom, uzgajaju krumpir i prave med. 
Ne tako davno izbacili su svoj najnoviji album Javi kojim vlakom odlaziš.

Ulaz je dobrovoljna donacija od 20 kuna.

 


Reci što misliš!