Zabava

velikani britpopa

Britanska grupa Suede prvi put u Hrvatskoj na INmusic festivalu

Britanska grupa Suede prvi put u Hrvatskoj na INmusic festivalu

Grupa Suede, jedna od četiri velikana Britpopa iz 1990-ih, prvi put u Hrvatskoj nastupit će na INmusic festivalu, koji se od 24. do 26. lipnja održava na zagrebačkom Jarunu, priopćili su u utorak organizatori.

Suede zajedno uz Oasis, Blur i Pulp smatraju predvodnicima Britpopa, alternativnog rock pokreta 1990-ih u Velikoj Britaniji. Grupa je prvo veće priznanje dobila dvije godine nakon okupljanja 1992., kada ih je Melody Maker proglasio najboljim novim bendom u Velikoj Britaniji, a godinu kasnije objavili su debitantski album "Suede".

Album "Dog Man Star" objavili su 1994. godine, a do današnjih dana ostat će zapamćen kao remek djelo Britpop ere. Uslijedio je "Coming Up" 1996. kojim su osvojili top liste diljem Velike Britanije, ali i svijeta. Album je postao i njihov globalno najprodavaniji album, a pet singlova s albuma našlo se u vrhu brojnih top lista.

Svoj osmi album "The Blue Hour" objavili su prošle godine, a na krilima novog albuma stižu i na svoj premijerni nastup u Hrvatskoj.

Suede će na 14. INmusicu, koji se na zagrebačkom Jarunu održava od 24. do 26. lipnja, nastupiti uz već najavljene izvođače i grupe, među kojima su The Cure, Foals, LP, Garbage, Kurt Vile & The Violators, Skindred, Frank Turner & The Sleeping Souls, Sofi Tukker, Peter, Bjorn and Johnu te Zeal & Ard.


Reci što misliš!