Zabava

prvi put u 30 godina

Ovogodišnji Oscari bez voditelja

Ovogodišnji Oscari bez voditelja
AP Images

Ove će se godine, prvi put u 30 godina, dodjela Oscara održati bez voditelja, a pobjednike će predstavljati najpoznatiji glumci, glumice i prošlogodišnji pobjednici u glumačkim kategorijama.

U prosincu je, naime, donesena odluka da glumac Kevin Hart neće voditi ceremoniju, zbog njegovih homofobnih tvitova iz prošlosti.

Nakon rekordno niske gledanosti prošlogodišnje dodjele, producenti su željeli privući publiku skraćujući emisiju na tri sata tako što bi nagrade za fotografiju, montažu, kratkometražne igrane filmove i kostime i šminku bile dodijeljene za vrijeme reklama tijekom izravnog televizijskog prijenosa.

Ta je odluka prošloga tjedna izazvala burne reakcije redatelja, glumaca i filmaša te je na kraju povučena, no to je bila samo još jedna u nizu brojnih pogrešaka po kojima će 91. Oscari ostati zapamćeni i prije same dodjele.

Osim toga, u namjeri da skrate emisiju, producenti su najavili i da će se izvesti samo dvije od pet nominiranih originalnih pjesama, a nakon negativnih reakcija povukli su i tu odluku, a u kolovozu je Akademija predložila uvođenje nove kategorije "popularni film" u nadi da će pomoći gledanosti emisije, ali otpor je bio velik pa je Akademija mjesec dana poslije povukla odluku. 


Reci što misliš!