Zabava

20. lipnja

Cannibal Corpse u lipnju ponovo u Zagrebu

Cannibal Corpse u lipnju ponovo u Zagrebu
Foto: Facebook

Četvrti nastup legendarnih američkih death metalaca Cannibal Corpse u Hrvatskoj održat će se u četvrtak, 20. lipnja, u Boogaloo Clubu, najavili su organizatori koncerta Regular John i Hangtime Agency.

Cannibal Corpse s radom su počeli davne 1988. u Buffalu, a danas obitavaju u Tampi, meki američkog death metala (odakle su i Death, Morbid Angel, Deicide, Obituary, Atheist, Hate Eternal).

Prvi album "Eaten Back To Life" objavili su 1990. za Metal Blade s kojim surađuju sve do danas, a posljednji u nizu "Red Before Black" objavili su prije dvije godine. Godine 2015. postali su death metal bend s najviše prodanih albuma u svijetu.

Cannibal Corpse je oduvijek bio poprilično kontroverzan bend, prije svega zbog stihova koji nisu baš za svačije uši, te morbidnih i vulgarnih artworka koji su ukrašavali njihove albume i najavljivali koncerte.

Sve to rezultiralo je brojnim zabranama nastupa i prodaje njihovih nosača zvuka, te protestima raznih aktivista koji su njihov glazbeni izričaj smatrali nepoćudnim, ali to nije naštetilo njihovoj popularnosti.

Izvan krugova metal fanova postali su poznati po antologijskoj sceni u filmu "Ace Ventura: Šašavi detektiv", gdje s glumcem Jimom Carreyem izvode pjesmu "Hammer Smashed Face".

Članovi benda su George "Corpsegrinder" Fisher (vokal), Paul Mazurkiewicz (bubnjevi), Alex Webster (bas), Rob Barrett (gitara), te Erik Rutan (gitara) iz benda Hate Eternal, koji se nedavno pridružio bendu zamijenivši Pata O'Briena.


Reci što misliš!