Zabava

'Budi dobar tata'

Bivši natjecatelj ''Zvijezda'' pokrenuo hvalevrijednu akciju

Bivši natjecatelj ''Zvijezda'' pokrenuo hvalevrijednu akciju

Potaknut nevjerojatnim pričama o obiteljskom nasilju proteklih mjeseci, jedan je tata odlučio ispričati priču o pozitivnim vrijednostima.

Radi se o 24-godišnjem Petru Nižiću, bivšem natjecatelju showa 'Zvijezde' i vojniku iz Splita, koji pokazuje divnu stranu roditeljstva kroz dnevnik igre i druženja sa svojom dvogodišnjom kćerkicom Lanom.

Pokrenuo je akciju 'Budi dobar tata' kojom svakodnevno na svojem Facebooku i Instagramu javno progovara o očinskoj ljubavi i svemu što bi ona trebala biti. Kako bi skrenuo pažnju i pojačao svijest o važnosti očinske uloge u obitelji koristi hashtag #budidobartata.

Bez majke je ostao kao 14-godišnjak, a bez oca sedam godina kasnije pa je bio prisiljen odrasti brže od svojih vršnjaka. Za Jutarnji list je rekao da su ga roditelji naučili da poštuje druge te da se ne uklapa u stereotip "opasnog" ćelavog i mišićavog muškarca.

Za njega je uloga oca ispunjenje sna: "Prije sam bio nezreo, tražio sam se, lutao… Kao i svi u tim godinama. No, moja Lara me promijenila. Uz nju sam otkrio tko sam i naučio se odgovornosti. Shvatio sam da se ne vrti sve oko mene, već da u mom životu sada postoji jedno malo stvorenje koje u potpunosti ovisi o meni i to mi je dalo novi smisao životu”, rekao je za Jutarnji.

Zbog neprocjenjivih trenutaka koje je proveo s ocem, Petar želi pružiti sretno djetinjstvo svojoj Lari i sinu kojeg sa zaručnicom Nikolinom očekuje u svibnju.

"Želim da zna da u meni uvijek može naći oslonac, da jednog dana zna da su joj naša vrata uvijek otvorena i da ćemo biti tu i kad je lijepo i kad je teško. Ništa mi ne može nadmašiti trenutke kad me svojim malenim rukama primi za prst i zaspe, ili kad se probudi s velikim osmjehom na licu i potrči mi u zagrljaj", zaključio je Petar u razgovoru za Jutarnji.

Uvala Jazine i Veslački

Reci što misliš!