Zabava

filmski klasik

Julia Roberts misli da film "Pretty Woman" danas ne bi bio uspio

Julia Roberts misli da film
tomorrow woman

"Pretty Woman" je bez sumnje kultni klasik među romantičnim komedijama, ali postoji jako puno stvari u priči koje više "ne prolaze" u ovo vrijeme. Čak i Julia Roberts misli da je tako!

Da se prisjetimo, to je film iz 1990. o prostitutki (Roberts), koju "spasi" bogati poslovni čovjek (Richard Gere), oni se zaljube i žive sretno do kraja života. Film se i u prošlosti suočavao s kritikama za svoju anti-feministički scenarij, a čak je osam glumica odbilo ulogu prije nego što ju je Roberts prihvatila.

Jedna je od njih i Daryl Hannah, koja je 2007. rekla da su prodali cijelu priču kao modernu bajku, a zapravo se radi o prostitutki koja postane dama pod okriljem bogatog i utjecajnog muškarca. "Mislim da je film degradirajući za cijeli ženski rod." zaključila je tada Hannah.

Sada, skoro 30 godina kasnije Julia Roberts je priznala u intervjuu za The Guardian da ne misli da bi taj film u ovo vrijeme mogao doživjeti svijetlo dana. "Toliko je rupa u priči, ali ne mislim da zbog toga ljudi više ne mogu uživati u njemu." rekla je Roberts.


Reci što misliš!