Zabava

Tuna, Sushi & Wine Festival

Vrhunska gastronomija na Gala večeri u Arsenalu

Vrhunska gastronomija na Gala večeri u Arsenalu

Kada su za sve posjetitelje Gastro večeri u Arsenalu otvorena vrata iza kojih su se ukazali stolovi s velikim izborom specijaliteta od tune i jadranske ribe, a za stolovima na katu posluženi sashimi od jadranske ribe ili japanska riža s pečenim artičokama i yuzu limunom, fešta je mogla početi.

Iako će današnji nedjeljni dan ponuditi još izložbu fotografija Škur u palači Cedulin i Podmorje na Trgu Petra Zoranića, a vrijedi napomenuti kako još uvijek traje tjedan ponude specijaliteta od tune i jadranske ribe po promotivnim cijenama u zadarskim restoranima, Gastro večer u prepunom Arsenalu bila je po običaju gastronomski, scenski i glazbeni vrhunac zadarskog TSWF-a.

Bila je to večer koja je očarala i voditelja programa Olivera Mlakara, u istoj mjeri u kojoj je šarmantni Mlakar očarao zadarsku publiku. Dočekali su ga i ispratili pljeskom.

- Lijep je ovaj festival, baš mi se sviđa. Hrana je jako fina i dobra, a Zadrani su srdačni i vrlo otvoreni ljudi - kazao je legendarni hrvatski televizijski voditelj. Pokazao je također zašto je bio najomiljenije televizijsko lice cijelih pola stoljeća.

- Divno sam se osjećao ovdje večeras među vama, a sada se moram odmoriti ako želim doživjeti stotu - našalio se na oproštaju 84-godišnji umirovljeni voditelj koji još nije rekao zbogom voditeljskim poslovima.

U sjajnu atmosferu i feštu u Arsenalu lako su se uklopile i pjevačke zvijezde Natali Dizdar i Zorica Kondža, koje su multimedijalni prostor ispunile glazbenom ugodom i dobrom atmosferom, dok su Georgios Zacharias i Mario Bernatović, slavni chefovi, demonstrirali svu privlačnost i šarenilo okusa azijske kuhinje. Zapravo, event u Arsenalu bio je onakav kakvog ga je u punom festivalskom trajanju od devet dana opisao gradonačelnik Zadra Branko Dukić.

- Tuna, Sushi & Wine Festival je lijepa priča o tradiciji, ribarstvu i kulinarstvu. Priča se svake godine širi, tako da smo sada imali gotovo dvotjednu manifestaciju koja predstavlja gastronomiju našeg kraja u jedinstvenom spoju s japanskom kulturom. Tuna nas je povezala i naše poslovne odnose pretvorila u prijateljske. Festivalska događanja su obogatila našu turističku ponudu, a kako smo u travnju dobili turiste koji su posjećivali program, siguran sam kako ćemo zahvaljujući Festivalu u narednim godinama dobiti još više novih gostiju - istaknuo je zadarski gradonačelnik.

U sinoćnjem programu predstavljena je i senzacionalna suzumu mašina, odnosno sushi robot koji u 60 minuta može proizvesti nevjerojatnih 4.800 komada ukusnih nigiri kuglica od riže.

Tuna, Sushi & Wine Festival organizirali su Turistička zajednica Grada Zadra u suradnji s Gradom Zadrom, Veleposlanstvom Japana u Republici Hrvatskoj, Ministarstvom turizma, Hrvatskom turističkom zajednicom, Hrvatskom gospodarskom komorom, Zadarskom županijom, Turističkom zajednicom Zadarske županije i Klasterom marikultura - grupacija uzgajivača tune te ostalim brojnim partnerima u projektu.

Ogroman doprinos cjelokupnoj manifestaciji dala je i biogradska Ilirija i njezini vrijedni zaposlenici u Arsenalu, koji je dvije subote za redom na najvišoj svjetskoj razini bio domaćin dvaju gala večeri za pamćenje.

Riječi zahvale iz zadarske Turističke zajednice posebno su bile upućene zadarskim restoranima, malim lokalnim proizvođačima i vinarima zadarskog kraja te brendiranim tvrtkama iz Zadarske županije čije sudjelovanje na TSWF-u doprinosi šarmu i gastronomskoj kvaliteti priredbe.


Reci što misliš!