Zabava

hit serija

Posljednja sezona "Igra prijestolja": Sve što trebate znati o prvoj epizodi

Posljednja sezona
www.profimedia.hr

Serija se u prvoj epizodi od ukupno šest finalne sezone bavi okupljanjem glavnih likova, dakle onih koji su preživjeli, pri čemu se nekima otkrivaju šokantne tajne koje je redoviti gledatelj serije već znao. Postavljeni su i temelji za sukob dvije glavne junakinje, Sanse Stark i Daenerys Targeryan

Nakon napetog iščekivanja prožetog vještim dizanjem tenzija pred početak serije, konačno je jutros prikazana prva epizoda posljednje sezone Igre prijestolja. Bez sumnje, riječ je ipak o najvećem televizijskom fenomenu u povijesti koji nadmašuje Breaking Bad i Žicu koje se aklamativno smatra najboljim serijama u povijesti televizije.

Surova bajka o sedam kraljevstava osvojila je prije svega svojom neočekivanošću gdje vješta ruka Georgea R.R. Martina, autora knjige Pjesma o ledu i vatri, ne pošteđuje eliminacije likova za koje izgleda kako bi mogli dugoročno igrati važnu ulogu u priči. Na kraju krajeva, na samom smo početku izgubili Neda Starka kojeg je tumačio visokoprofilirani glumac Sean Bean.

Niz bizarnih smrti prožima seriju cijelo vrijeme pojačavajući faktor ovisnosti u nevjerojatnom broju fanova koje je serija prikupila.

Oni koji očekuju da se tradicija šokiranja odmah na početku nastavi možda će se u prvoj epizodi zadnje sezone razočarati, ali je sasvim sigurno neće prestati gledati. Jer, veliki majstori D.B. Weiss i David Benioff koji su sjajno vodili seriju u proteklih sedam sezona ostajući u nekom trenutku bez književnog predloška, ugradili su u prvu epizodu brojne 'Ono kad...' trenutke na temelju kojih se internet već sada preplavio milijardom memea.

Pročitajte više na Večernji.hr.

Reci što misliš!