Zabava

kultni bend

Prvi put u povijesti: Legendarne pjesme Stonesa na baletnoj predstavi

Prvi put u povijesti: Legendarne pjesme Stonesa na baletnoj predstavi

Prvi put nakon operacije srca, na premijeri se pojavio i 75-godišnji Mick Jagger

Rolling Stonesi ne samo što su najveći rock bend na svijetu, već su i sastavni dio popularne kulture više od pola stoljeća. Njihovi članovi, premda u poodmaklim godinama i dalje slove za najveće zabavljače showbiznisa, zločeste dečke rock and rolla i vječne seks simbole. U njihovu se 57 godina dugu karijeru uplela jedna baletna predstava.

Umjesto na koncertima i turnejama, prvi put u povijesti, kultne pjesme Rolling Stonesa slušale su se na baletnoj premijeri. 

Premijera u New Yorku

Uživala je tako sinoć prepuna dvorana Lincoln centra u New Yorku u baletu Red Door. Koreografkinja, ali i djevojka Micka Jaggera, Melanie Hamrick zaslužna je za neobičan spoj kulture i rocka.

"Poslala sam mu videa, a on je radio glazbu. Bio je izvrstan, dao mi je potpunu slobodu. Proučavala sam njegova videa jer jednostavno nisam htjela ništa imitirati, a opet bilo mi je bitno zadržati njihovu bit", kazala je Melanie Hamrick.

Prvi put nakon operacije srca, na premijeri se pojavio i 75-godišnji Mick Jagger. Zbog njegovih zdrastvenih tegoba bend koji žari i pali scenom gotovo 60 godina otkazao je turneju po Sjevernoj Americi. Iako je operacija prošla bez većih komplikacija, legendarni glazbenik i dalje ne smije nastupati. Ali smije pratiti baletne predstave.

Zajedno imaju 294 godine

Službene potvrde o tome kada se najveći rock and roll bend na svijetu vraća na turneju - još nema.

Obožavatelji su uvjereni da nema toga što Mick Jagger, Keith Richaards i Ronnie Wood ne mogu. Stonesi su snimili 23 albuma, odradili tisuće koncerata, zaradili milijune od turneja i zajedno imaju 294 godine.

Ako su preživjeli probleme sa zakonom, plaćanjem poreza, drogom i alkoholom pa i brojnim ženama, oporavak od operacije za Jaggera i ostale je mačji kašalj.


Reci što misliš!