Zabava

benefit za pool

U svibnju u Nigdjezemskoj Jeremiah's, Kriptidi, Mop Chop

U svibnju u Nigdjezemskoj Jeremiah's, Kriptidi, Mop Chop

10. svibnja u Nigdjezemskoj očekuje vas izvrsna svirka! Sav novac od ulaznica namijenjen je uređenju skate poola, stoga dođite, dobro se zabavite i podržite lokalnu scenu!

Nastupaju:

Jeremiah's

Skupinu groove entuzijasta, aka Jeremiah's, od 2011. godina drži isto poslanje: dubok upliv u blues mantru; ukrašenu funkom i ojačanu rockom.
Od početnog instrumentalnog filipjanskog trojca (Sv. Filip i Jakov) - bubnjara Jeremije Eškinje, basista Luke Ćetkovića i gitarista Roka Vodopije poduplali su se za zadarske snage - usnoharmonikaša Franu Škaru i vokalisticu Mirtu Juran te filipjanca Antu Brzića, vokalista i trubača.

Jeremiah's kao ovogodišnji pobjednici Croatian Blues Challenge-a u band kategoriji, nastupaju na International Blues Challenge-u u Memphisu, Tennessee u siječnju 2018.
Također, u studenom osvajaju 14. Mega Muzika Award for THE BEST YOUNG BAND 2017. Pobjednici su Hrvatskog Glazbenog Festivala HGF 2018.

Nastupajući po lokalima i festivalima diljem Hrvatske razvijaju svoj zvuk kojeg u ožujku i travnju 2017. zapisuju u fotogeničnom i akustičnom filipjanskom kazalištu. Također, dio albuma je sniman u Dark Horse Studiu u okolici Nashville, Tennessee.
Zvuk albuma koji broji 9 autorskih pjesama je ostao autentičan zbog energije zajedničkog i analognog snimanja. Uskoro iz postprodukcije stižu Jeremiah's!

Kriptidi 

Kriptidi su se pojavili u Zadru krajem 2016. godine. Taj bend čine iskusni članovi koji već godinama djeluju na underground sceni u grupama od kojih su neke [mandelbrot set], „Trn u oku“, „Gatos Del Mundo“, „Missing Link“ i „Paperblast“. Ulogu frontmena preuzeo je zadarski underground pjesnik i kantautor Roberto Vodanović „Čopor“ čiji su atmosferični, nadrealni i angažirani tekstovi istovremeno prožeti jezom svakidašnjice, pobunom, ali i suptilnim humorom.

Ostatak benda neobičnom kombinacijom instrumenata (bez električne gitare) stvara jedinstvene slojeve zvukova koji čine idealnu podlogu za Čoporove tekstove. „Kriptidi“ su glazbeno putovanje u nepoznato čak i dobrim poznavateljima rock glazbe. Može se reći da njihova glazba uključuje izvjesne elemente bluesa, punka, noise-a i apsurdnog popa, ali zasigurno će svaki slušatelj imati svoj doživljaj ovog unikatnog benda. Glazba Kriptida je energična i iskrivljena na način koji bi mogao slušatelje potaknuti da ponovno preispitaju sebe i svoje mjesto u društvu i svijetu.

Prvi album Kriptida ugledao je svjetlo dana u siječnju ove godine. Album naziva nema, devet pjesama odabranih za ovu cjelinu govore, vrište, lupaju i krešte svaka za sebe, svaka sa svojom porukom. Kino Callegro u Zadru bilo je mjesto snimanja, njihov basista uvaženi Robert Sasquatch zaslužan je za produkcijska seciranja. Fotografije i dizajn omota djelo su još jednog kriptida iz njihovih redova - Mongolskog crva smrti! Strast za glasnom muzikom rezultirala je izdavanjem njihovog prvijenca za diskografsku kuću "Slušaj najglasnije" legendarnog Zdenka Franjića, nije moglo biti drugačije.

Mop Chop


Kiki, Ive, Gojlo i Juki "deru" po punk rock himnama.
Tko preživi pričat će!



 


Reci što misliš!