Zabava

kakva čast!

Legendarni Wu-Tang Clan u New Yorku dobio svoj kvart!

Legendarni Wu-Tang Clan u New Yorku dobio svoj kvart!

Da su Wu-Tang Clan najveća hip-hop grupa svih vremena, potvrdile su i gradske vlasti u New Yorku, koji su im odali počast kakva se rijetko viđa. Mnogi tek poslije smrti dobiju ulicu sa svojim imenom, dok je za Wu-Tang Clan, zvijezde Sea Stara, i to na vrhuncu karijere, u gradu koji nikad ne spava odvojen cijeli jedan kvart!

Nekoliko ulica koje čine Park Hill, četvrt New Yorškog Staten Islanda, jednog od pet dijelova ove metropole, od sada službeno nose ime "Wu-Tang District", u čast jedne od najvećih grupa u povijesti muzike, a koji potječu baš iz tog kvarta. Svečana ceremonija dogodila se nakon što je gradsko vijeće New Yorka u prosincu, jednoglasno odlučilo da ovi hip hop velikani zaslužuju svoju ulicu zbog svog doprinosa lokalnoj zajednici, ali se ta odluka do danas pretvorila u to da Wu-Tang Clan nakon 40 milijuna prodanih albuma, niza nagrada i vlastite robne marke, danas imaju i svoj kvart u najpoznatijem gradu na planeti! 

Ceremoniji je prisustvovalo i nekoliko gradskih vijećnika uz članove Wu-Tang Clana:

"Ovo je sjajan dan i drago mi je da imamo mogućnost odati počast našim lokalnim herojima, mladim ljudima koji su stavili Staten Island na internacionalnu mapu”, izjavila je medijima gradska vijećnica Debbie Rose i dodala: "Suočeni s brojnim preprekama, oni su se pokazali, ne samo kao vrhunski rap i hip hop izvođači, već i kao inspiracija brojnim svjetskim glazbenicima i pravcima na koje su utjecali". 

Raekwon The Chef na svom je Facebooku podijelio video otkrivanja table uz riječi: “Hvala Staten Island, New York.”

Veliki Wu-Tang Clan potvrdili su početkom travnja dolazak na Sea Star Festival i to u sklopu velike svjetske turneje kojom obilježavaju 25 godina od izlaska možda i najutjecajnijeg rap albuma - "Enter the Wu-Tang (36 Chambers)". Njihov nastup na Addiko Tesla pozornici u subotu 25. svibnja bit će ekskluzivan za cijelu centralnu, južnu i istočnu Europu, a sama objava pokrenula je fanovski desant na Umaga s doslovce svih strana svijeta. 


Reci što misliš!