Zabava

hr top 40

Album Marka Perkovića Thompsona najprodavaniji prošlog tjedna

Album Marka Perkovića Thompsona najprodavaniji prošlog tjedna
Pixsell

U travnju je izašlo jedno od najiščekivanijih domaćih izdanja koje pripada Marku Perkoviću Thompsonu, a koje je ušlo direktno na prvo mjesto tjedne liste prodaje.

Box set izdanje Original Album Collection u izdanju Croatia Recordsa sadrži njegovih prvih šest albuma unutar kojih su neki od najpoznatijih hitova nastalih tijekom Thompsonovog izvođačkog i autorskog sazrijevanja. Među ostalima, tu su i pjesme poput Lijepa li si, Zaustavi se vjetre, Stari se, Geni kameni, Moj Ivane i brojni drugi.

"Drago mi je što je moja diskografska kuća Croatia Records objavila box set izdanje 'Original Album Collection' jer se sad na jednom mjestu može naći mojih prvih šest studijskih albuma. Publika je to prepoznala, a ja sam im zahvalan. U pripremama sam za snimanje novog studijskog albuma, a biti na prvom mjestu top liste najprodavanijih je priznanje koje mi daje vjetar u leđa", izjavio je Marko Perković Thompson.

Drugu poziciju zauzima još jedno kompilacijsko izdanje, a riječ je o albumu raznih izvođača pod nazivom 40 godina Uskrs Festa, također u izdanju Croatia Recordsa. Ovo trostruko CD izdanje predstavlja još jedan novitet na listi prodaje, a izašao je krajem travnja kada je održan ovaj tradicionalni susret u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

U top 5 najprodavanijih albuma našli su se još i Amira Medunjanin s albumom Live At Arena, zatim Zoran Predin & Damir Kukuruzović Django Group i izdanje Zoran pjeva Arsena te Vlatko Stefanovski i njegov album Live At Lisinski.

Na stranoj listi prodaje, na prvo je mjesto skočio album The Crow (Original Motion Picture Sountrack) raznih izvođača, čiju prodaju u Hrvatskoj zastupa Dancing Bear. Drugo i treće mjesto pripada novim ulazima – na broju 2 je Dua Lipa s istoimenim albumom, a treće mjesto zauzima sastav BTS s albumom Face Yourself.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.


Reci što misliš!