Zabava

odličan sprd u režiji news bara

Đani Maršan na koncertima sve češće pjeva “Bože čuvaj Njemačku”

Đani Maršan na koncertima sve češće pjeva “Bože čuvaj Njemačku”
Leo Banić

Genijalni satiričari iz News Bara osvrnuli su se na sve veći broj mladih koji svoju sreću traže van Hrvatske, točnije u Njemačkoj.

Poznati pjevač domoljubnih napitnica Đani Maršan svoju popularnu pjesmu “Bože čuvaj Hrvatsku” prepjevava na koncertima u “Bože čuvaj Njemačku”, piše News Bar.

Maršan kaže kako je pjesmu odlučio prilagoditi novim vremenima u kojima mladi Hrvati odlaze u Njemačku ili planiraju otići u Njemačku, pa apelira na Boga da čuva tu Njemačku za Hrvate koji su tamo ili će tek doći.

Kako bi pjesma bila razumljiva i drugoj i trećoj generaciji Hrvata u Njemačkoj koji samo natucaju jezik predaka, Maršan ju je prepjevao na njemački pod naslovom: “Gott schutze Deutschland”, pa će s njom na turneju po Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj.

Pjesma je inače i prva himna HDZ-a, koji nema ništa protiv ovog prijevoda. Tvrde kako će to samo učvrstiti njemačko-hrvatsko prijateljstvo, kao i pokazati ispravnost gospodarske politike HDZ-a koji masovnim iseljavanjem smanjuje nezaposlenost, narugala se ekipa News Bara.


Reci što misliš!