Zabava

od 28. svibnja do 1. lipnja

Sljedeći tjedan na rasporedu 6. SIF - Studentski etnografski filmski festival

Sljedeći tjedan na rasporedu 6. SIF - Studentski etnografski filmski festival

I ove godine, po šesti put održava se Studentski etnografski filmski festival u Zadru.

SEF se organizira s ciljem upoznavanja studenata s etnografskim filmom, tj. posebnim oblikom etnografskog istraživanja ostvarenog i prezentiranog kroz upotrebu vizualnih medija, a organiziraju ga studenti etnologije i  antropologije Sveučilišta u Zadru, u suradnji s udrugom ANTROPOP.

Otvorenje festivala zakazano je za utorak, 28. svibnja.  

Svake godine pristiže nam sve više filmova najrazličitijih tema, što nam otežava selekcijski proces, ali nas i neizmjerno veseli jer naš festival iz godine u godine polako raste te prerasta u sve veću platformu za razmjenu znanja iz područja vizualne antropologije.

- Veliko nam je zadovoljstvo promatrati rast festivala, koji je prvi puta održan u svibnju 2014. godine. Festival je do danas u Zadar doveo brojne cijenjene predavače iz područja vizualne antropologije, organizirao razne radionice vezane uz film, fotografiju i fotoesej, služio kao platforma za predstavljanje projekata i časopisa te inspirirao brojne studente da se odvaže na upotrebu i eksperimentiranje vizualnim medijima u svojem etnografskom istraživanju.

Ove godine veliko nam je zadovoljstvo najaviti šesto izdanje SEF festivala, čiji program nudi izložbu studentskih radova, čak tri radionice (radionicu mapiranja, radionicu izrade namještaja od paleta i digitalnu turu Čudesni Nazor), javnu tribinu, natjecanje u frenjama te naravno projekcije pod zvijezdama. Tijekom dnevnog programa šestog izdanja SEF festivala pridružit će nam se Bojan Mucko, Relja Pekić, Jure Kuzmanić i Maja Šintić, a ovogodišnjeg pobjednika festivala proglasit će žiri kojeg čine Tanja Bukovčan, Bojan Mucko i Paula Skelin, kazuju organizatori.

Večernji dio programa se sastoji od projekcija filmova u parku Kapetanski koje počinju u 21 h. Nekada je Kapetanski imao ulogu ljetnog kina, ali je već nekih desetak godina park prazan prostor lišen sadržaja te smo se zainteresiravši za tu temu pripremili javnu tribinu Škuribanda je bed propaganda na kojoj će se nastojati ponuditi rješenja za njegovo oživljavanje.

Svake godine organizatorima pristiže sve više filmova, iz svih krajeva svijeta. Naravno, gledat ćemo samo dio pristiglih filmova, a o nekima ćemo imati priliku čuti i od samih autora.

Glavni pokrovitelj festivala je Studentski zbor Sveučilišta u Zadru, a sponzori, donatori i suradnici su Odjel za etnologiju i antropologiju Sveučilišta u Zadru, Studentski servis, Nasadi, Caffe bar Aba, Narodni muzej Zadar, Boutique Hostel Forum, Brlog zadružna pivovara, PZ Vrbnik, Hrvatski autoklub Zadar te udruga Porat koja je velikodušno pomogla s uređenjem parka i također H- alter kao medijski pokrovitelj. Nadamo se da ćete podržati ovu inicijativu tako što ćete upriličiti SEF festival svojim dolaskom.

SEF Festival možete pratiti na službenoj web stranici (www.antropop.wix.com/seffestival) ili na Facebook stranici (www.facebook.com/seffestival).

Program:

28. do 30. svibnja | RADIONICA | Mapiranje i osjetilna etnografija

30. i 31. svibnja | DIGITALNA TURA | “Čudesni Nazor”

30. i 31. svibnja | RADIONICA | Izrada namještaja od paleta

Petak, 31. svibnja

16:00  WARM UP

SEFovača

slušaonica (Etiopski Jazz)

natjecanje u frenjama

19:00  hrana na donacije

20:30 Prezentacija radionice mapiranja te realizacije kolegija: “Vizualna kultura” na Kapetanskom parku

Projekcije filmova: 21:00

Offering to Mother Earth

Standstill

Lust

Riski

In Search of a Bororo Mr.Right

The Subjective Knowledge of the Circles

Hope is a Journey

Subota, 1. lipnja

15:00  WARM UP

SEFovača

slušaonica (Etiopski Jazz)

natjecanje u frenjama

hrana na donacije

16:00  JAVNA TRIBINA “Škuribanda je bed propaganda”

19:00 OTVARANJE IZLOŽBE STUDENTSKIH RADOVA U ZADART | “Zadarske urbane praznine“

20:30 PREZENTACIJE

Prezentacija ŠVA (Ljetna škola vizualne antropologije) Relje Pekića

Prezentacija zimskog laboratorija vizualne antropologije Zadar (u nastanku)

Projekcije filmova: 21:00

A Face in the Crowd

The thread of the story is thebvodo

Children of the terminal

Belgrade is blue like a orange

Are we here?

The River, My Friend


Reci što misliš!