Zabava

#kvart

Svemirko vam daje tajne svemira na dlanu, izbor je na vama!

Svemirko vam daje tajne svemira na dlanu, izbor je na vama!

U petak započinju koncerti na KvART-u nastupom grupe Svemirko! Oni su sve što ste tražili od jednog pop benda - savršeno uravnotežen spoj osjećaja, vještine i kvaliteta.

U jednom trenutku zvuče emo-macho, u drugom avangardno, a u trećem sasvim normalno. Sve zajedno to je recept koji njihove nastupe uživo čini nezaboravnima.

Ova eklektična skupina predvođena Markom Vukovićem uz pomoć pratećeg sastava kojeg čine Antonio Bošnjak, Marin Tandara, Branimir Blažević i Bojan Bojko, nameće se kao jedna od najinteresantnijih pojava suvremene pop-glazbe Balkana. Vuković je autorska snaga benda, ili, kako bi ostali članovi rekli, „možda je seljak iz Đakova, ali je zato i legenda“.

Kako je ova tagajoga skupina u samo dvije godine od izdavanja prvijenca “Vanilija” ostvarila niskotalasne i sintetizatorske snove publike svih generacija iz regije? Odgovor se krije u estetici retro-zvuka 1980-ih godina, koja podjednako privlači one koji se s nostalgijom prisjećaju svoje mladosti, koji su odrasli slušajući, primjerice, Depeche Mode, The Smiths, Spandau Ballet, Olivera Mandića i Denis & Denis, ali i mlađe generacije sklone bijegu u retro svijet.

Koncerti su Svemirkova aktualnost: ovoga će ljeta uz Zadar i brojne gradove u Hrvatskoj i okolnim zemljama nastupiti i na renomiranom festivalu Exit u Novom Sadu.

Što obožavatelji kažu o Svemirku:

Svemirko ljubavi jedina, kako bih ispite spremila bez ovoga?

svemirko je nezaustavljiva sila al' nekako suptilno

Napokon ću doživjet 80e uživo :D

doživjela ih uživo i sada se samo prisjećam te energije s koncerta, nešto najdivnije ikad ikad <3

Na krilima debitantskog albuma "Vanilija" Svemirko je u relativno kratko vrijeme pridobio izrazitu naklonost publike diljem zemalja koje nastanjuju Južni Slaveni, kao i odobravanje te pohvale od strane kritike.

Upravo tamo gdje prvi završava, drugi po redu studijski album "Tunguzija" nastavlja, a donosi upravo fantastične melodije i aranžmane, neshvaćenu živopisnu poeziju i lude ritmove savršenih zvučnih aroma koje prožimaju nove hitove.

Od sjevera do juga, od zapada do istoka, odsviravši pozamašan broj koncerata unatrag godinu i kusur dana, Svemirko opravdava povjerenje koje mu njegova publika daje, a za budućnost godine sprema nove koncerte i nove, kako noćne tako i dnevne avanture.

U svemirskom brodu na još uvijek neizmišljen pogon, ravno iz kozmosa na našu planetu ova skupina vračeva stiže da vas odvoji od vlastite svijesti.

Svemirko vam daje tajne svemira na dlanu, izbor je na vama.

 


Reci što misliš!