Zabava

nastupilo 20-ak izvođača

"Biogradski trampulin" uz Miu Dimšić

biogradnamoru.hr

Kao i ranijih godina tako i ove, pred sam kraj školske godine u gradu Biogradu održava se već prepoznatljivi glazbeno scenski spektakl za najmlađe pod nazivom „Biogradski trampulin-Bioritam“

Na njemu redovito sudjeluju mališani dječjih vrtića te osnovnih škola iz grada Biograda ali i susjednih mjesta. Organizator ove manifestacije je Društvo „Naša djeca“, a temeljni cilj mu je, kako su nam kazali, potaknuti mlade da izraze svoje talente, te da radost nastupa i podijele sa svojim najbližima roditeljima, školskim kolegama i sugrađanima. 

Ove godine na trampulinu je nastupilo 20-ak izvođača iz vrtića i osnovne škole grada Biograda te susjednih mjesta, Svetog Filipa i Jakova i Pakoštana.

Najbolja je to potvrda ove uspješne dječje manifestacije koja se u gradu Biogradu održava po šesti put. Lijepo i toplo vrijeme znatno je pridonijelo ovoj doista lijepoj dječjoj priredbi koja je pokazala kako među mladima doista ima najrazličitijih talenata, a neke od njih su eto njihovi učitelji i nastavnici otkrili te ih usmjerili da se dalje razvijaju.

Stoga se u ovoj priredbi na Narodnom trgu moglo doista uživati uz mlade, talentirane i prije svega simpatične dječje nastupe. U samom programu bilo je najviše pjesme, zatim plesa, te igrokaza, a sve to popraćeno je ležernom i zabavnom konferansom voditeljica Josipe i Luce. 

Što se glazbenog repertoara tiče svakako moramo istaknuti da su svi mali pjevali kao veliki, jer bilo je tu i vrlo zahtjevnih glazbenih točaka najpoznatijih glazbenih zvijezda, a koje su svi otpjevali bez imalo straha, barem se takav dojam stekao. 

Nastupalo se samostalno, sa prijateljima, braćom, ali i s mamom kao što je slučaj sa mame Mateje koja je nastupila sa svoje dvije djevojčice, dražesno zar ne. Male plesne skupine izazvale su posebnu pozornost jer bilo je tu malih banana s egzotičnom plesnom točkom, malih mornara ali i duo plesačica, te prigodnih dječjih igrokaza. 

Tako je primjerice jedan od skečeva pod nazivom „Zaljubitis“ koji su izveli Iva, Marino i Lovre iz Pakoštana, također izazvao posebne simpatije i pljesak. Veliki broj sudionika ali i posjetitelja na Narodnom trgu bili su iznimno dobro raspoloženi, a posebno kada je najavljena i gošća večeri, a to mlada pjevačica u usponu, ljubimica mladih ali i onih malo starijih Mia Dimšić. 

Uz mladu Miju i gitaru pjevalo se i plesalo, ma baš dobro družilo na samom kraju školske godine. 


Reci što misliš!