Zabava

City Galleria

Osmogodišnja Vita Zorica pobjednica 2. Golden Voicea

Osmogodišnja Vita Zorica pobjednica 2. Golden Voicea
Žeminea Čotrić

Glazbeni studio LIBRETO je u suradnji sa ilirijinom City Gallerijom organizirao 2. Golden Voice, pjevačko natjecanje za djecu između 7 i 16 godina.

U subotu, 16. llipnja brojni su posjetitelji mogli uživati u brojnim domaćim i stranim hitovima te glazbenim standardima, a nastupilo je ukupno 16 od 19 natjecatelja koji su sudjelovali i na dva grupna sata u Glazbenom studiju LIBRETO te se dodatno pripremali za svoj izlazak na scenu uz mentorstvo umjetničkih voditelja Ivane Begović i Dinka Habuša.

2. Golden Voice natjecanje @ City Galleria 2. Golden Voice natjecanje @ City Galleria

Njihova bi imena svakako trebali zapamtiti, stoga krenimo redom: Kristina Jurić, Greta Popović, Greta Veleslavić, Mary Radić, Antonija Perin, Manuela Masar, Lovre Buča, Imona Bogeljić, Leina Kovačević, Karla Bošnjak, Ela Gobin, Lana Gobin, Mirjana Govorčin, Lana Margetić, Rita Kalmeta i Vita Zorica.

Žiri, koji je kasnije potpuno suglasno izjavio kako nije dobio niti malo lagan zadatak odabrati i nagraditi male izvođače između toliko dobrih i kvalitetnih mladih talenata, činili su Aleksandar Bonačić, umjetnički fotograf i gitarist, Vinko Radovčić, kazališni glumac i redatelj, zatim Marino Perović, klarinetist i saksofonist, Iva Rogić, voditelica, Tena Novaković, plesačica i koreografkinja, Zdenko Sarađen, organizator mnogih festivala diljem Županije i šire te Elena Stella, pjevačica, ujedno i predsjednica žirija.

Elena je, ujedno, na predivan način pozdravila svu prisutnu djecu, izuzetno ih ohrabrila te im dala do znanja u kolikoj mjeri uviđa te cijeni sav njihov pokazani trud, a ujedno im je udijelila i puno korisnih savjeta za što uspješniji daljnji rad na sebi, svom vokalu i bavljenju glazbom uopće.

U revijalnom su dijelu programa nastupile plesačice Udruge IN FLUX (trenerica i koreografkinja Tena Novaković), zatim dio Starije skupine Dječjeg zbora LIBRETIĆI pod vodstvom Ivane Begović i Dinka Habuša, pjevačice solistice Katarina Mikulec, Antea Jakešević, Hana Grubić, Franciska Ružić (LIBRETO), djevojčica Natali Mikulić te, kao posebno iznenađenje, čudesni dječak Viktor s nekoliko a cappella izvedbi također popularnih i svima znanih pjesama.

Žiri je odreda pohvalio sve predivne mlade pjevače (kojima su uručene i pripadajuće diplome), a kada je došlo do podjele glavnih nagrada, usuglasili su se na sljedeći način:

VITA ZORICA - 1.mjesto žirija
KARLA BOŠNJAK - 2. mjesto žirija
LOVRE BUČA - 3.mjesto žirija
MARY RADIĆ - Nagrada za najbolju interpretaciju pjesme
RITA KALMETA - Najbolja mlada nada
MIRJANA GOVORČIN i GRETA POPOVIĆ - Nagrada za najbolji scenski izraz
ANTONIJA PERIN - Nagrada Dječjeg žirija

Pobjednica jest svestrana, kreativna osmogodišnja Vita Zorica s Vrgade, o kojoj je sama napisala i pjesmu, djevojčica specifične boje glasa i osebujnog glazbenog stila i izraza koja je propjevala u Dječjem zboru LIBRETIĆI još s nepune 4 godine, a i danas pjeva u LIBRETU.

Upravo su kod nje članovi žirija u najvećoj mjeri prepoznali postojanje svih komponenata koje su ocjenjivali te su se složili kako ova djevojčica nedvojbeno posjeduje taj famozni "faktor x" te da je pred njom - lijepa i obećavajuća glazbena budućnost.

Iz Glazbenog studija LIBRETO, koji su dobili brojne pohvale i čestitke za sav uložen trud i rad u sam događaj, kao i za samu stalnu i snažnu afirmaciju dječje glazbene scene u Zadru uopće, kažu nam kako su iznimno zadovoljni čitavim proteklim događajem te da dijele sreću, ponos i radost sa svim natjecateljima, a ujedno obećavaju još veći i raskošniji spektakl na koncu sljedeće školske godine.


Reci što misliš!