Zabava

čeka se odluka

Ultra seli u Park Mladeži?

Navala partijanera na Split samo što nije počela. No gdje će se održati Ultra festival još nije poznato

Početak turističke sezone u Hrvatskoj početak je i one festivalske, a prema već uhodanoj tradiciji oko onog najvećeg u Splitu, uvijek peripetije. Hoće li se Ultra i ove godine organizirati na Poljudu ili na novoj lokaciji u Parku Mladeži, još je nejasno. Odluka se očekuje krajem tjedna, a splićani sa Skalica već su digli bunu.

Navala partijanera na Split samo što nije počela. No gdje će se održati Ultra festival, još nije poznato.Park mladeži čini se kao sve izglednija mogućnost, ali to je zabrinulo stanovnike obližnjih zgrada za koje kažu da su ionako trošne.

"Ja sam iskreno šokirana, a ja ne vjerujem da će se to stvarno dogoditi. Ja još uvijek imam nadu da će prevladati razum. Jer naše zgrade neće izdržati tu manifestaciju i sve što ide uz Ultru", rekla je Zdravka Bebek iz Splita.

"Naravno da je opasno, kuće su same od sebe stare. Mislim kad se održava neka mala utakamica, pa unutra u kući ne možemo stati, a kamoli ovo. Ovo je ludilo, ja ne znam tko upravlja ovim gradom, meni to nije jasno", izjavila je Marija iz Splita.

Mnogi se pitaju ima li Park Mladeži kapacitet za toliki broj ljudi koji stiže na festival, a s druge strane na buku su se već bunili stanari okolnih zgrada. Prema riječima organizatora tek krajem ovoga tjedna imat ćemo i službenu potvrdu hoće li se Ultra održati na Poljudu ili Parku mladeži.

Već sutra bi se trebao održati sastanka nakon kojeg će se i znati točna lokacija festivala.

"O tome će vas obavijestiti organizatori. Mi radimo sve sa svoje strane da se nesmetano održi sljedećih godina uspješni festival koji je promijenio lice turizma, ne samo u našem gradu nego Hrvatske", rekao je Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Splita.

Iz Hajduka su iz godine u godine nezadovoljni travnjakom nakon festivala, a ove godine čeka ih i europska utakmica svega koji dan nakon Ultre.

"Ja smatram da Park Mladeži nije uopće primjeren za takvo veliko svjetsko događanje, moje mišljenje je da Poljud stvoren za takva događanja jer to promovira naš grad i cijelu Hravtsku", kazala je Suzana iz Splita.

Možda je lokacija još uvijek upitna, ali sam festival neće sigurno zaobići Split.


Reci što misliš!