Zabava

prijavite se

Plesači iz Berlina vodit će Capoeira kamp u Sv. Filip i Jakovu

Plesači iz Berlina vodit će Capoeira kamp u Sv. Filip i Jakovu

Od 26. lipnja do 30. lipnja 2019. održava se Capoeira kamp u Sv. Filip i Jakovu u organizaciji Capoeira Carcara iz Berlina u suradnji sa Udrugom u Pokretu In Flux iz Zadra.

Majstor capoeire Mestre Fumaca Sidney Martins dolazi sa 18 učenika svoje škole Capoeira Carcara na održavanje kampa u kojem se provode radionice capoeire za svoje članove i širu javnost.

Svi koji se žele okusiti u ovoj raznolikoj plesno-borilačnoj vještini mogu se pridružiti, bez obzira na predznanje i uzrast. Radionice će se održavati u kino dvorani i na plaži u Sv. Filip i Jakovu. 

Voditelj: Mestre Sidney Fumaca Martins

Sidney Martins je glumac, majstor capoeire i kulturni menadžer. Rodom iz Brazila, živio i radio je u Rio de Janeiro, Rimu i Berlinu. Osnovatelj je capoeira školi Capoeira Carcara u Rimu i Berlinu i filmske produkcijske kuće Cinema Negro koja promovira afro-brazilijansku kulturu.

Capoeira

Capoeira je brazilijanski nacionalni sport, nastao kao borilačka vještina afro-brazilijanskih robova u 18. stoljeću. Poznata je kao plesno-borilačka vještina po cijelom svijetu koja spaja elemente akrobatike, plesa, samoobrane i glazbe. Capoeira se izvodi u krugu (roda) u kojem capoeiristi pjevaju, plješću i sviraju instrumente, podržavajući dvoje „igrača“ u sredini kruga. 

Capoeira je više od vještine, ona je kultura i životna filozofija koja veliku važnost pridodaje zajedništvu, poštovanju i nenasilju. Prigodna je za sve ljubitelje pokreta, glazbe i druženja. U sigurnom okruženju svatko može isprobati sebe u ovoj zabavnoj ali i zahtjevnoj vještini. A tko padne - taj se može i ustati kažu capoeiristi.

RASPORED

26.06. 17.00 - 18.30 sati Kino dvorana Sv. Filip i Jakov

27.06. 18.00 - 20.00 sati Plaža iza Banja Sv. Filip i Jakov

28.06. 18.00 - 20.00 sati Plaža iza Banja Sv. Filip i Jakov

29.06. 18.00 - 19.30 Trg pet bunara, Zadar

30.06. 18.00 - 19.00 Kino dvorana Sv. Filip i Jakov

Više informacija na FB event Capoeira kamp.

Prijave i informacije na mobitel 095 379 1234 ili e-mail lucija.mikas@hotmail.com

 


Reci što misliš!