Zabava

bilo je i vrijeme

Hladno pivo dobiva vlastito craft pivo pod etiketom Pivovare Medvedgrad

Hladno pivo dobiva vlastito craft pivo pod etiketom Pivovare Medvedgrad
Bojan Bogdanić

Hladno pivo i Pivovara Medvedgrad najavili su u četvrtak suradnju u sklopu koje će najpopularnija hrvatska punk rock skupina dobiti vlastito originalno craft pivo koje će biti predstavljeno 21. rujna na proslavi 25. rođendana najstarije i najveće hrvatske craft pivovare u dvorištu njezina novog pogona u zagrebačkim Gajnicama.

Craft pivo "Hladno pivo" bit će, kako je rečeno na konferenciji za novinare u Pivnici Medvedgrad u Ilici, "kao i bend - pitko, puno karaktera, jakog tijela i dobre arome".

"Naravno da će biti originalno i posebno, da zadovolji i najveće 'beer geekove' ali i šire mase, a istodobno da ima svoj poseban karakter, kakav i zaslužuje jedan takav bend", rekao je voditelj prodaje i marketinga Pivovare Medvedgrad Ivan Nauković.

Istaknuo je kako je ova godina za Pivovaru Medvedgrad značajna jer, osim što je u svibnju u zagrebačkom kvartu Gajnicama otvorila novu najmoderniju craft pivovaru u regiji, u ovoj godini slavi i četvrt stoljeća postojanja.

"Tih smo 25 godina htjeli obilježiti jednim pravim pivsko-rockerskim tulumom", rekao je Nauković. Bend Hladno pivo nametnuo se kao prirodan izbor, ne samo zato što izuzetno cijenimo to što oni rade, već i s obzirom da je danas najpopularnija hrvatska punk-rock skupina "začeta" upravo u Gajnicama, dodao je.

Frontmen benda Mile Kekin napomenuo je kako to nije prvi put da se ukrštaju putevi Hladnog piva i Medvedgrada, budući da je bend prije dvadesetak godina dio spota za pjesmu "Bačkizagre stuhpa šeja" snimio upravo u tadašnjoj Pivnici Medvedgrad u Savskoj ulici.

"Medvedgrad pivo bilo je craft i 'prije' crafta, prije nego što je craft postojao kao izraz. Drago mi je da su se u tih 25 njihovih i 30 naših godina probili skupa s nama", rekao je Kekin.

Pivo koje će Pivovara Medvedgrad "skuhati" s Hladnim pivom bit će vrhunski dobro i kvalitetno, uvjereni su članovi benda, a za njegovo su ime odabrali naziv benda, pa je tako "bend koji je dobio naziv po pivu, nakon 30 godina dobio pivo koje se zove po bendu".

Novo pivo premijerno će se točiti na rođendanu Medvedgrada 21. rujna u novom pogonu u Huzjanovoj ulici, kada će premijerno biti predstavljena i njegova etiketa koja će, kako je napomenuo Nauković, biti u prepoznatljivom stilu Medvedgrada. Nakon premijere kreće u distribuciju u Hrvatskoj i inozemstvu.

Rođendan će obilježiti veliki koncertni nastup Hladnog piva, koji će trajati najmanje dva sata i biti posljednji zagrebački nastup benda prije početka rada na novome albumu. Medvedgradov gajnički pivsko-rockerski tulum svojim će nastupom uveličati i Cinkuši te Blagdan band.


Reci što misliš!