Zabava

Posedarje u subotu 20. srpnja

"Fešta od ribe i vina": Uživajte u lokalnim delicijama, običajima i koncertu klape Rišpet

Treću po redu feštu 20. srpnja organizira Općina Posedarje, u suradnji s Udrugom za ruralni razvoj Ravni kotari, Udrugom Posedarje moje, TZ- om Općine Posedarje i vrijednim volonterima

Cilj ove fešte je prikazati autohtone običaje ribarenja i upotrebe starih ribarskih alata koji u Posedarju ima dugu tradiciju.

Cjelokupnu feštu upotpunjuje i prezentacija lokalnih proizvoda. Tako ćete moći uživati u okusima vrhunskih vina, proizvodima od smokava, a moći ćete se informirati o važnosti upotrebe proizvoda ljekovitoga bilja. 

Organizatori žele domaće i strane  goste upoznati sa poviješću življenja Općine Posedarje, onim najvrjednijim nasljeđem svojim predaka. Kroz program će se oživjeti skoro zaboravljani običaji kao što su „vrtanje“ daganja, te pletenje vrša od šiblje žuke. KUD Sokolovi će izvesti tradicionalne pučke napjeve.

Uz bogatstvo raznih delicija i vina posjetiteljima će nezaboravnu zabavu pružiti        klapa Rišpet.

Mještani će okupljenima gostima održati kao i prošle godine ribolov pod „svićom“, a za nezaboravan osjećaj gosti će se pozvati da i sami okušaju ribariti na tradicionalan način.

Sudionici koji će sudjelovati  na manifestaciji: Udruga Posedarje moje, Opg Dežmalj, Opg Eugen Novaković, Opg Željko Brala, Opg Vedrić, Opg Danica Juričević, Opg Marina Lipić, Opg Zdravko Žuža, Opg Martin Baričević.

20:30 Otvaranje manifestacije “ Fešta od ribe i vina“

20:30-22:00 Prigodni program prikaz autohtonog ribarenja, izvođenje pučkih napjeva KUD Sokolovi,  vrtanje daganja, degustacija morskih delicija.

22:00 Koncert klape Rišpet 

 

Reci što misliš!