Zabava

razgovor uoči nastupa na derivatu

Prlja (Let 3): Sa Zadrom i zadarskom publikom imamo dug, specifičan odnos

Prlja (Let 3): Sa Zadrom i zadarskom publikom imamo dug, specifičan odnos
Tomislav Miletic/PIXSELL

Derivat festival # 1 održava se u petak, 19. 07. 2109. Ovaj događaj festivalskog karaktera započinje već u 17 sati Bankom na Derivatu, manifestacijom čiji je cilj umrežavanje i suradnja različitih formalnih i neformalnih udruženja kao put prema živoj i održivoj lokalnoj zajednici.

Nakon Banka na Derivatu slijedi glazbeni program, a raspored izvođača je sljedeći:

D. Klemenza: 19.00h
Šumovi protiv valova: 19.30h
dRBonito: 20.45h
The Siids: 21.30h
Let 3: 22.30h
Repetitor: 00.00h

ULAZNICE

Na dan održavanja festivala cijena ulaznice je 120 kn i može se kupiti na ulazu festivalski prostor od 19 sati.

Uz nastavku slijedi interview s pjevačem grupe Let 3, Zoranom Prodanovićem Prljom s kojim je razgovarala Mare Knežević.

Nastupate u Zadru po tko zna koji put, ali na prvom izdanju Derivata. Veselite li se svirci?

Veselimo se svakoj svirci pa naravno i ovoj na Derivat festivalu. Sa Zadrom i zadarskom publikom imamo dug, specifičan odnos koji je izuzetno prisan i prijateljski tako da smo sigurni u to da se i publika veseli ovom našem nastupu jednako kao i mi.

Ovaj nastup je drugačiji jer na njemu svirate samo prva dva albuma. Hoćete li se za to posebno pripremiti?

Naravno da ćemo se pripremiti za taj repertoar koji jako volimo izvoditi. Kad smo objavili reizdanja ta naša prva dva albuma smo napravili serijal koncerata koji smo nazvali "Let 3 u Rupi", a održali su se u našoj prostoriji za vježbanje. U tom serijalu smo održali sedam koncerata na kojima smo izvodili materijal s ta dva albuma, na svakom koncerata je bilo prisutno stotinjak naših štovatelja i pamtimo ih kao jako uspješne. Nakon toga periodično održimo i takav nastup. Jedan od razloga je taj što zaista uživamo u izvedbi tog materijala drugi je taj što ga i naša publika voli, iako dobar dio tog materijala godinama izvodimo i na tzv. regularnim nastupima. Veseli nas to što se na tim nastupima okuplja i naša mlada publika koja je bila premlada, ili se još nije ni rodila u vrijeme kad su ti albumi izlazili. To još jedan argument za takav format našeg koncerta.

Kako danas gledate na ta dva prva albuma?

Gledamo na njih s poštovanjem i ljubavlju. Nastali su u vrijeme raspadanja bivše države i odlično opisuju situaciju koja je ona vladala. Također, bez lažne skromnosti tvrdimo da su to izvanvremenska i antologijska ostvarenja.

Zadarska publika vas voli, uz vas među ostalima nastupa i bend Repetitor iz Beograda, kakvu svirku predviđate za ovu toplu srpanjsku noć?

Čestitke onome koji je radio program festivala i odlučio publici ponuditi dva vrhunska izvođača iste noći. Bit će to noć za sladokusce. Očekujemo izobilje užitka na Derivat festivalu. Pozivamo svih da nam se pridruže u uživanju.


Reci što misliš!