Zabava

jedva čekamo!

Iggy Pop izdaje novi album i knjigu

Iggy Pop izdaje novi album i knjigu
Matt Crossick/Press Association/PIXSELL

Američki glazbenik Iggy Pop, poznat kao pionir punka, početkom rujna izdat će novi album pod nazivom "Free", a koncem istoga mjeseca 72-godišnji rocker izdat će i knjigu o svojoj dugoj i plodnoj glazbenoj karijeri.

Novi album "Free" 'nasljednik' je prethodnoga iz 2016. pod nazivom "Post Pop Depression", a glazbenik ga najavljuje uz istoimeni singl.

Službeno je opisan kao "jedinstveno mračan i kontemplativan" album, a na njemu je Iggy surađivao s glazbenicom Noveller i Leronom Thomasom.

"Ovo je album u kojemu umjesto mene moju priču iznose drugi glazbenici, a ja sam im samo posudio glas", rekao je glazbenik za ClassicRock te dodao da "...sve što vam treba nisu nužno sreća ili ljubav, već osjećaj slobode. Ovaj me album jednostavno 'pronašao', a ja sam mu dopustio da se dogodi."

Album izlazi 6. rujna, a knjiga pod nazivom 'Til Wrong Feels Right nakon dvadeset dana, 26. rujna. U njoj će čitatelji pronaći priču o Iggyjevoj karijeri, izbor pjesama i brojne fotografije. 

Iggy Pop je obilježio popularnu kulturu 20. stoljeća svojim hitovima, poput Lust for Life, I'm Bored, Real Wild Child i Candy, a posebno su zanimljivi njegovi ekscentrični scenski nastupi.

Zadnji je put u Hrvatskoj nastupio godine 2013. na koncertu INmusic Festival u Zagrebu.  


Reci što misliš!