Zabava

britanska ruža

Mjuzikl o princezi Diani iduće godine na Broadwayu

Mjuzikl o princezi Diani iduće godine na Broadwayu
www.profimedia.hr

Mjuzikl jednostavna naziva "Diana", o tragično preminuloj britanskoj princezi koja je 'uzdrmala' kraljevsku obitelj i odlučila se za vlastiti put zbog čega je postala bezvremena, iduće će godine biti postavljen na kazališnim daskama Broadwaya.

Glazbu za mjuzikl napisao je klavijaturist Bon Jovija David Bryan, koji je 2010. godine osvojio dvije nagrade Tony za scenski show Memphis.

Glavna uloga dodijeljena je Jeanni de Waal, kazališnoj glumici koja je nastupala u broadwayskim predstavama 'American Idiot' i 'Kinky Boots', piše BBC.

O pokojnoj je princezi glumica rekla: "Djelovala je tako da su se zbog nje svi osjećali posebno", bez obzira na to kojeg su staleža. "Mislim da tu njezinu osobinu svi želimo slaviti." 

Uloga princa Charlesa dodijeljena je glumcu Roeu Hartrampfu. 

U mjuziklu je puno glazbe koja će dočarati ponašanje paparaza, život s Windsorima, vezu Diane o kojoj se šuškalo s Jamesom Hewittom, a jedna se zove 'Secrets and Lies'.

Hollywood Reporter piše kako mjuzikl sadrži brojne glazbene brojeve potrebne za hit predstavu. 

Kritičarka Deborah Wilker kaže: "Premda će se članovi kraljevske obitelji vjerojatno naljutiti na glumce koji ih na pozornici prikazuju polugole i u krevetu, britanska javnost na tome neće zamjeriti".

Premijera mjuzikla održat će se 2. ožujka iduće godine u kazalištu Longacre, a službeni datum početka prikazivanja je 31. ožujka.

Nije poznato hoće li se predstava u dogledno vrijeme prikazivati i u Velikoj Britaniji.


Reci što misliš!