Zabava

kakva fešta!

Gumi-gumi, skakanje u vrećama, školice - mališani uživali u "Litnjim igrama"

Gumi-gumi, skakanje u vrećama, školice - mališani uživali u

Sinoć su na Rivi, na glavnom mulu u Biogradu na Moru održane još jedne Dječje litnje igre. Nikad više prijavljene djece, njih više od stotinu prisustvovalo je natjecanju, a bilo je natjecatelja koji su došli iz cijele Hrvatske, najviše iz Zagreba, Mađarske, Nizozemske, Slovačke, Slovenije, Kanade i Rusije.

Već od 18 sati djeca su se dolazila prijavljivati, pri prijavi su dobili narukvicu i majicu, a do početka samog natjecanja mogli su uživati u „starim“ igrama kao što je školica ili gumi – gumi.

Zanimljivo je kako većina djece zapravo ne zna kako se igra gumi – gumi. Eto ideje, drugom prilikom uz održavanje dječjih igara treba napraviti radionicu gumi – gumija!

Uz tradicionalne igre poput skakanja u vrećama, potezanja konopa ili gusjenice i roditelji su ovog puta sudjelovali u dvije igre i tako podržali svoje mališane.

Možda je najzanimljivija i najsmiješnije bilo natjecanje u kojem su najmlađi natjecatelji u dobi od 4 do 5 godina trebali prenositi jaje u žlici.

Smijeha nije nedostajalo!

Igre su potrajale do 22.30 i završile podjelom medalja svim sudionicima igara. Veliki broj djece natjecanje je odlučilo završiti skokom u more i tako se osvježiti.

Na kraju ovog druženja za sve sudionike, ali i gledatelje bile su poslužene tople fritule i srdele na gradelama.

 

 


Reci što misliš!