Zabava

varaždin

Ovogodišnje izdanje Špancirfesta bit će za pamćenje

Ovogodišnje izdanje Špancirfesta bit će za pamćenje

Sudeći po atmosferi, gužvi i količini pozitive, ovogodišnje izdanje Špancirfesta bit će za pamćenje!

Već popodne prvog dana 21. Špancirfesta ulice i trgovi su se napunili posjetiteljima među kojima je bilo i onih iz udaljenijih dijelova Europe.

Prvi festivalski dan, koji je inače vrijeme uhodavanja, već je u predvečernjim satima pokazao kakvu atmosferu možemo očekivati - Varaždinske ulice odjekivale su smijehom, glazbom i žamorom kojeg su izazivali odlični ulični performeri  - veseli band Sopaloca i otmjene figure Stelzen Art. Heroji ulica zauzeli su svoje lokacije u cijeloj povijesnoj jezgri i raspjevali, ponegdje i rasplesali posjetitelje, a festivalski mirisi i okusi opajali su na svakom koraku.

Dolaskom mraka, atmosfera se dodatno ugrijala  - pred punim gledalištem romantične Vile Bedeković je Božo Vrećo održao (još jedan) fenomenalni koncert pokazujući (još jednom) kako se granice između tradicije i modernog u glazbi mogu vrlo plemenito izbrisati.

7870f97de2374ed9e0af0c5d4f8841b4.jpg?v=2Na PAN pozornici kod Starog grada, središnjoj koncertnoj lokaciji su, nakon spektakularnog vatrometa, zasvirali The Gypsy Kings by Baliardo - world music atrakcija koja je u dugom nastupu nevjerojatnim zvukom, sviračkim umijećem, strašću, ali i poznatim pjesmama na ples pokrenula tisuće okupljene ispod zapadnog bedema.

Tek što su odsvirani zadnji akordi na PAN pozornici na obližnju pozornici u KVART-u Špancirfesta popeli su se nevjerojatni Jonathan i u gotovo dva sata odsvirali genijalan, žestok, iskren i pamtljiv koncert.

No, čast da otvore konertni niz na Špancirfestu pripala je varaždinskom bendu Ginger sastavljenom od sjajne mlade vokalistice Fani Solomun i vrhunskih glazbenika.

Sva ta nakupljena pozitivna energija potom se prelila na brojne party-lokacije, kako u Zoni Stari grad, obližnji Stančić, Vinski grad ili brojne varaždinske barove u kojima je prva večer oproštaja od ljeta potrajala do kasno. Ili rano.

​​​​

Reci što misliš!