Zabava

sprema se hrpa noviteta

Svjetsko priznanje Zlatni Poni uručeno Fun Parku Biograd koji od iduće godine mijenja ime u Dalmaland

Svjetsko priznanje Zlatni Poni uručeno Fun Parku Biograd koji od iduće godine mijenja ime u Dalmaland

Tematsko zabavni park Fun Park Biograd sinoć je uz obilje zabave i atraktivnih vožnji pod svjetlosnim efektima proslavio posebno svjetsko priznanje!

Napravljen je po uzoru na poznate svjetske centre adrenalinske zabave i ima 24 atrakcije podijeljene u tri cjeline: Gusarski grad, Divlji zapad i Svemir. U noćnim vožnjama Late Night Rides pod svjetlosnim efektima uživali su i veliki i mali! 

U 21 i 30 simpatična dalmatinska medvjedica Funny, maskota Fun Parka Biograd, primila je veliko svjetsko priznanje Zlatni Poni - svojevrsnog „Oscara“ u svijetu zabave! 

Nagradu joj je u ime grada Biograda na Moru uručila pročelnica Drina Bešenić istaknuvši kako je ovaj zabavno tematski park važan projekt za turizam grada Biograda na moru kao i cijele okolice. Potom je predstavljena i dodjela 3500 kn u humanitarne svrhe, 1500 kn vatrogascu Kristijanu Slunjskom koji je u požaru izgubio svoj obiteljski dom i 2000 kn Crvenom Križu grada Biograda na moru koji zbrinjava obitelji sa socijalnom pomoći s područja grada Biogradu na moru. Nakon toga uslijedila je lutrija, a ulaznicu za cijelu sezonu 2020. godine osvojila je Marina Zdešić iz Stražanca kraj Daruvara. Sve je proslavljeno uz otvaranje šampanjca i veliki vatrometu u 22 h.

Nagrada Zlatni poni u 17 godina svog postojanja prepoznala je izvrsnost preko 300 zabavnih parkova u svakoj kategoriji iz 46 zemalja svijeta, a ove godine posebno priznanje dodijeljeno je Fun Parku Biograd, koji se, iako je tek nedavno proslavio svoj drugi rođendan, vinuo prema svjetskim trendovima zabavnih sadržaja! 

Zlatni poni je zapravo vjetar u leđa novim investicijama i proširenju samog zabavnog parka. Naime od iduće godine naš najveći tematski park bit će bogatiji za veliku atrakciju - aquapark koji će biti građen po uzoru na svjetske centre zabavnih vodenih  sadržaja!

"Kako na južnoj strani kod parkirališta imamo slobodan prostor pred nama je izgradnja nove velike atrakcije, vodenog parka, aquaparka na površini od jednog hektara ili 10.000 metara četvornih. Vrijednost investicije je šest milijuna eura ili oko 45 milijuna kuna", objavio je prokurist Stipe Tabak, glavni menadžer Fun Parka Biograd.

Dosadašnja ulaganja u Fun Park Biograd iznose 115 milijuna i najveća su investicija u industriji zabave u Hrvatskoj. S novom investicijom ukupna ulaganja će iznositi čak 160 milijuna kuna. Glavni investitor je Mirnovec Pirotehnika iz Samobora sa suinvestitorima.

"Najveći tematsko-zabavni park u Hrvatskoj s novim i nadasve atraktivnim vodenim parkom te postojećim Fun Parkom Biograd zvat će se Dalmaland. Bit će to idealna simbioza suhih i vodenih atrakcija, još veće i atraktivnije cjelodnevno spektakularno iskustvo zabave i razonode za cijelu obitelj u srcu Jadrana", poručio je Tabak.

Turistička sezona je na vrhuncu, a prvi tematski zabavni park u Hrvatskoj svojom idealnom lokacijom u centru Jadrana kod Crvene luke, uz Jadransku magistralu od Biograda na Moru prema Splitu, plijeni izuzetno zanimanje i svojim atrakcijama svakim danom uvodi u svijet fantazije, pozitivne energije, avanture, adrenalina, vrhunske zabave.

"Radovi na izgradnji vodenog parka trajat će do sredine proljeća 2021., a vodena zabava u najvećem hrvatskom centru adrenalinske zabave za sve generacije otvorit će se do ljeta iste godine", najavio je Tabak.

"Proslavili smo za to vrijeme na desetke dječjih rođendana, izmamili na lica tisuće osmijeha, čuli bezbroj krikova oduševljenja, straha, kliktaje oslobađanja energije koju pruža adrenalinski dio Fun parka Biograd. Ovaj zabavni park, naime, ostavlja bez daha na tisuće posjetitelja koji ga posjećuju kako bi uživali u moru adrenalina i zabave", tvrdi Tabak.

Mnogi misle da je Fun park Biograd samo adrenalin. Ovdje se stvarno uživa, uđeš kao roditelj ili djed u veliku i beskonačnu zabavu, a izađeš kao dijete ili unuk.

"Ako voliš adrenalin, bez problema ćeš juriti, visjeti naopako, spuštati se, padati, dizati, okretati, zakretati", kaže Slovenka Suzana Suzi, sva u »devetom nebu« nakon što je »proživjela« atrakciju zvanu Atlantis, jednu od najpoznatijih u najvećim zabavnim parkovima u Europi u kojoj se u vagonu s liftom penje na visinu od oko 20 metara te se strelovitom brzinom spušta u vodu, samo za izuzetno hrabre i odvažne.

Hrvatska će dakle od idućeg ljeta biti bogatija za jedinstvenu tematsko zabavnu simbiozu vodenih i kopnenih pustolovina naš Dalmaland i time još više obogatiti ponudu zabavnih sadržaja na našoj obali!


Reci što misliš!