Zabava

s početkom u 20:30

Klapa Munita večeras nam pjeva na Narodom trgu

Klapa Munita večeras nam pjeva na Narodom trgu
Iva Perinčić

Zadarska klapa Munita večeras će, s početkom u 20:30 sati, održati nastup na Narodnom trgu, najavljuju iz TZ grada Zadra.

Zadarska klapa Munita osnovana je 2013. godine i od tada djeluje u sastavu od pet pjevača, a za relativno kratko vrijeme svog djelovanja ostvarili su niz značajnih uspjeha - 2016. su s Mladenom Grdovićem osvojili Grand Prix Splitskog festivala, 2018. postali su apsolutni pobjednici festivala "Klape Gospi Sinjskoj", a posljednje tri godine redovito osvajaju nagrade na festivalu "Večeri dalmatinske pisme", što je kulminiralo ove godine kada su za svoj novi hit "Vratit će se naša dica" osvojili čak pet nagrada - prvu nagradu stručnog žirija, drugu nagradu publike, nagradu festivalskog orkestra, nagradu za najbolju izvedbu i nagradu portala "Dalmacija danas", što je nezabilježeno u 21 godinu postojanja festivala. 

Autor gotovo svih pjesama Munite je član klape Vjekoslav Šuljić, a osim njega, postavu čine Hrvoje Rančić, Marko Žorž, Marko Vidučić i Matej Sikirić. 

Redoviti su i višestruki finalisti prestižnog Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, a objavili su i album "Za šaku Munite" u izdanju Croatia Recordsa. Obilježila ih je i suradnja s eminentnim imenima hrvatske estrade, a osim spomenutog Mladena Grdovića, snimali su ili pjevali s Tedijem Spalatom, Đanijem Maršanom i mnogim drugima. 

Zadarskoj publici redovito se predstavljaju raznolikim repertoarom - od a capella klapskih skladbi, autorskih pjesama i obradama najljepših dalmatinskih melodija uz pratnju gitare, pa sve do stranih evergreena u višeglasnim obradama.

Ulaz je besplatan!


Reci što misliš!