Zabava

subota i nedjelja, 7. i 8. rujna

Ovog vikenda Art Sea Jazz festival Novalja

Ovog vikenda Art Sea Jazz festival Novalja
Ivica Galović/PIXSELL

Art Sea Jazz festival Novalja održat će se u subotu i nedjelju, 7. i 8. rujna na Trgu bazilike s početkom u 20 sati. U slučaju kiše koncerti će biti održani u kongresnoj sali hotela „Olea“!

Art Sea Jazz festival Novalja novi je projekt Centra za kulturu Grada Novalje kojim se želi Novaljcima i turistima koji su izabrali mirniji rujan za svoj odmor, nakon naporne turističke sezone i ljetnih gužvi, pružiti užitak slušanja jazz glazbe.

- Namjera je da ovaj festival postane tradicionalna manifestacija koja će se svake godine održavati u rujnu, te zauzeti zapaženo mjesto na svjetskoj jazz sceni, kazuju organizatori iz Centra za kulturu Grada Novalje.

Ove godine festival traje dva dana.

Art Sea Jazz festival NovaljaSubota, 7. rujna 2019. – ZZ Quartet

Nastupaju:

Simone Zanchini – harmonika
Ratko Zjaca- gitara
Stefan Bartus- bas
Jože Zadravec- bubnjevi

Simone Zanchini – jazz harmonikaš, jedan od najvećih svjetskih virtuoza koji s nevjerojatnom lakoćom prelaze iz žanra u žanr. Surađivao je s mnogim međunarodno poznatim glazbenicima različitih glazbenih podrijetla, a od 1999. surađuje i sa solistima orkestra Teatro della Scala iz Milana.

Ratko Zjača – jedan od najboljih europskih jazz gitarista, skladatelj i pedagog, poznat po tome što njeguje vlastiti zvuk i stil, ne obazirući se na žanrovske granice.

Štefan Bartuš je svjetski poznat jazz basist, skladatelj i edukator. Rođen je u Slovačkoj u obitelji glazbenika. Predstavio se na festivalima u SAD-u, Turskoj, Rusiji, Kini, Indiji, Kubi, Južnoj Africi, većini zemalja EU.

Jože Zadravec je studirao na jazz odsjeku Koruškog državnog konzervatorija u Klagenfurtu, Austrija.  Nastupao je s mnogim poznatim glazbenicima i ansamblima te sudjelovao u radionicama koje su vodili poznati glazbenici. Njegov nastup može se čuti na raznim snimkama s različitim glazbenicima i ansamblima.

Nedjelja, 8. rujna 2019. – TWISTED JAZZ PROJECT

Nastupaju:

Mladen Delin – vokal
Gegor Ftičar – klavir
Marko Korošec – bas
Klemens Marktl – bubnjevi

Twisted jazz je projekt karizmatičnog vokalista, pianista, aranžera i producenta Mladena Delina.

Diplomirao je na glazbenoj pedagogiji u Beogradu (Srbija), a specijalizirao klasični klavir kod maestra Konstantina Boginoa na Akademiji svetog Cecilije u Bergamu (Italija). Studirao je pjevanje kod Judy Niemeck, Lele Kaplowitz i Jeremyja Brucea (SAD).

Nastupao je u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Italiji, Francuskoj, Velikoj Britaniji i SAD-u. Redovito surađuje s poznatim umjetnicima kao što su New York Voices (2 X Grammy nagrada), Nina Strnad, i raznim velikim bendovima i orkestrima poput Big Band RTV Slovenija, Big Band HRT.

Gregor Ftičar (Slovenija) je diplomirao jazz glasovir 2011. godine na Sveučilištu u Gracu, Austrija. Tijekom godina nastupao je s najboljim međunarodno priznatim jazz instrumentalistima i pjevačima (Don Menza, Bob Brookmeyer, Boško Petrović, Howard Curtis, Derrick Gardner, Francis Mbappe, Peter Herbolzheimer i drugima) te nastupao kao solo pijanist.

Marko Korošec je multiinstrumentalist koji u posljednje vrijeme nastupa s tri instrumenta: kontrabasom, gitarom i oudom (arapska lutnja). Autor je brojnih projekata u kojima je napisao glazbu za različite glazbene sastave, plesne i kazališne predstave, dokumentarne filmove… Nastupao je i surađivao s brojnim poznatim glazbenicima i drugim umjetnicima (Austrija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Italija, Francuska, Turska, SAD).

Bubnjar, voditelj glazbe, skladatelj i aranžer Klemens Marktl rođen je u Austriji i nesumnjivo je jedan od najuspješnijih europskih bubnjara mlađe generacije. Od 2011. godine profesor je studija jazz- Image bubnjeva na Konzervatoriju u Klagenfurtu (Austrija). Gostovao je i snimao s jazz velikanima kao što su George Garzone, Joe Locke, Seamus Blake, Aaron Goldberg.


Reci što misliš!