Zabava

četvrtak, 12. rujna

Oridano Gypsy Jazz Band u četvrtak na Narodnom trgu

Oridano Gypsy Jazz Band u četvrtak na Narodnom trgu

Oridano Gypsy Jazz Band (trio) sastav je koji iz nastupa u nastup čini sve da zadovolji (zahtjevnu) jazz publiku Hrvatske i inozemstva. Pri tom pothvatu uvijek koriste iskušane metode, neke od kojih su šarm, rafiniranost i virtuozitet. Zadarska publika imat će ih prilike još jednom poslušati ovog četvrtka u 20:30 na Narodnom trgu.

Oridano Gypsy Jazz Band osnovan je u jesen 2010. godine, nakon susreta njegovih članova na jazz seminaru Hrvatske Glazbene Mladeži u Grožnjanu. Sastav se objedinjuje kao rezultat zajedničke fascinacije opusom Djanga Reinhardta i ljubavi prema jazzu te od tada interpretira glazbu Djanga Reinhardta kao i svoju vlastitu, autorsku glazbu te bilježi nastupe u raznim jazz klubovima te na brojnim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Oridano njeguje gypsy jazz u maniri Djanga Reinhardta ali s izrazitim osobnim pristupom - nečim što ih čini apsolutnim miljenicima publike i klubova i neupitno svrstava u sam vrh predstavnika ovog žanra. 

Na repertoaru su autorska glazba Djanga Reinhardta i ostale gypsy jazz uspješnice koje su s godinama postale dio kanona.

Nakon skoro desetljeća intenzivnih nastupa, nagrada i albuma, za Vas sviraju: 

Orjen Riđanović (gitara)
Milivoj Majdak (ritam gitara)
Gustav Barišin (kontrabas)


Reci što misliš!