Zabava

ZDBT 2019

Mlada glazbena zvijezda Matija Cvek osvježenje Zadar Basketball Tournamenta

Mlada glazbena zvijezda Matija Cvek osvježenje Zadar Basketball Tournamenta

Još nas svega nekoliko dana dijeli do početka šestog izdanja Zadar Basketball Tournamenta. Mlada glazbena zvijezda Matija Cvek pridružit će se sportskim zvijezdama te biti pravo osvježenje jednog od najjačih europskih pripremnih turnira koji se igra od 18. do 21. rujna.

Matija Cvek posljednjih mjeseci dominira hrvatskom glazbenom scenom brojnim plesnim hitovima koji su pravo osvježenje.

Veselim se dolasku u Zadar gdje dolazim s bendom "The Funkensteins". To su dečki s kojima radim i koji me prate na raznim avanturama zadnje dvije godine. Cvakako ćemo izvesti sve moje autorske stvari te hitove Dina Dvornika, Bruno Marsa, Stevie Wondera i drugih. U svakom slučaju očekuje nas plesni repertoar kojim ćemo razbuditi publiku!” - ističe glazbenik Matija Cvek koji se prisjetio i svog najluđeg nastupa u karijeri, ali i otkrio svoju poveznicu s košarkom: “Ovo ljeto smo se posvetili stvaranju albuma. Zacrtali smo si prvi album kao cilj ove etape i sve je zapravo podređeno tome. Na koncertu u Trogiru na KulaKula festivalu nastupali smo kao predgrupa TBF-ovcima, a nastup je završio tako što sam bačen u bazen. Bilo je smiješno publici i svima koji su svjedočili tom činu. Košarku volim iako s njom nemam velikih i ozbiljnih poveznica, osim kvartovske rekreative jer ipak sam ja dečko iz Zagreba.”

Najkvalitetniji europski pripremni košarkaški turnir ugostit će Anadolu Efes, Albu Berlin i Himki, a s njima će snage odmjeriti i KK Zadar. Zadar Basketball Tournament i ovog će rujna staviti Zadar u središte košarkaškog svijeta. Tri snažne euroligaške momčadi za iduću sezonu imaju velike ambicije i zadarski turnir bit će prva postaja na kojoj će provjeriti formu. Turnir će okupiti i poznata europska košarkaška imena kao što su Himkijevi Alexey Shved i Timofej Mozgov, nagrađivani trener Albe Berlin Aito Garcia Reneses i omiljeni hrvatski reprezentativac Krunoslav Simon.

Turnir organizira zadarska tvrtka S-Event. Šesto izdanje će uz vrhunsku košarku pratiti i bogat popratni program. Prijenos utakmica bit će na kanalima Arena Sport, a na utakmice će doći i gledatelji iz inozemstva koji će ispuniti hotelske kapacitete. Zadar Basketball Tournament primjer je uspješnog projekta koji na najbolji način spaja sport i turizam.


Reci što misliš!