Zabava

priča national geographica

Kako se panker Pero na benkovačkoj Vlajternativi upoznao sa zvucima drevne mišine?

Kako se panker Pero na benkovačkoj Vlajternativi upoznao sa zvucima drevne mišine?
Stipe Surać

"Kada je panker Bero iz Osijeka došao u Benkovac na Vlajternativa festival, nije očekivao susret sa sviračem drevne mišine koji je pohodio Festival bukare. Bilo je to poput glazbenog susreta čovjeka modernog i onog iz liburnijskog doba", piše u novom broju National Geographica u reportaži naziva "Tragovi prošlosti i drevni okusi".

Ta reportaža na 14 strana govori o ljudima "Na ruti liburnskog, rimskog i hrvatskog nasljeđa" s pričama iz Benkovca, Nina i Paga, a proglašena je najboljom u rujnu u konkurenciji svih međunarodnih izdanja National Geographic magazina.

Najznamenitiji američki časopis za znanost, geografiju, povijest i svjetsku kulturu svakog mjeseca interno vrednuje priče objavljene u 42 različita jezična izdanja, a uredništvo u Washingtonu procijenilo je kako je reportaža o kulturnoj ruti – projektu čiji je nositelj Zadarska županija – u mjesecu rujnu zaslužila laskavi Best Edit.

National Geographic tiska se u svijetu u više od 6,1 milijuna primjeraka uključujući američko izdanje, a dio je velike medijske obitelji National Geographic Society.


Reci što misliš!