Zabava

mudrosti iz francuske

Gradonačelnik uredbom propisao "tjedan dana radosti"

Gradonačelnik uredbom propisao
Pixabay

Načelnik općine na zapadu Francuske uredbom je propisao stanovnicima da imaju "biti veseli" tjedan dana u listopadu u vrijeme lokalnog festivala u kojem je zabranjeno čitanje knjiga i priča s nesretnim završetkom i slušanje tužne glazbe.

Freddy Riffaud, nestranački načelnik općine Essarts-en-Bocage (9.000 stanovnika), objavio je "službenu gradsku odluku" kojom će se od 5. do 11. listopada održati prvi glazbeni festival "Radosnog grada".

"Uzveši u obzir brzinu kojom se negativne emocije šire i razaraju", a što donosi "povećanu opasnost za rast lošeg raspoloženja s dolaskom jeseni i smanjenjem broja sunčanih dana", pozvao je stanovnike "da na svoj teritorij ne prime nikoga tko bi mogao pomutiti izražavanje radosnih osjećaja". 

Odlukom od 13. rujna "zabranuje se emitiranje glazbe koja bi mogla zvučati deprimantno ili tužno, filmova, priča ili knjiga koje nemaju sretan završetak". Stanovnike je pozvao da "proizvode endorfin, hormon sreće, tako što će se smijati najmanje tri puta na dan".

Freddy Riffaud koji pola radnog vremena odrađuje u informatičkom sektoru, objasnio je da je u zemlji "previše sumornog raspoloženja" pa je njegova uredba doprinos nastojanju da se "probudi duh radosti" u komercijalnoj djelatnosti i stanovništvu njegove općine. 


Reci što misliš!