Zabava

27. rujna

Vodeći filmski stručnjaci predvode "Pitcher Perfect" radionicu

Vodeći filmski stručnjaci predvode

U petak, 27. rujna, počinje međunarodna filmska radionica Pithcer Perfect, pod vodstvom kanadske konzultantice Jan Miller. Trodnevno događanje održat će se u Double Tree by Hilton hotelu, u organizaciji produkcijske kuće Četiri film i udruge Otvorena medijska grupacija, koje predvodi producentica Anita Juka, poznata po velikoj uspješnici, filmu „Ti mene nosiš“.

Radi se o prvom ovakvom događaju u Zagrebu, u sklopu kojeg osim Jan Miller, međunarodne konzultantica za kanadsku udrugu proizvođača medija – CMPA, direktorica Trans Atlantic Partnersa (TAP) te više međunarodne suradnice za predstavljanje njemačkog Erich Pommer instituta, gostuju i  Katie Mustard, jedna od najvažnijih producentica mlađe generacije prema izboru istaknutog časopisa Variety i producentica najpoznatije svjetske VOD platforme Netflix te Mimi Steinbauer, predsjednica distributerske tvrtke Radiant Films International, suradnica na nizu Oscarom nagrađenih filmova kao što su Gospodar prstenova, Matrix, Narednik James i mnogim drugima.

Ovo je prvi put da netko od predstavnika Netflixa, najveće svjetske VOD platforme dostupne u 190 zemalja, koja broji preko 135 milijuna pretplatnika, dolazi u Hrvatsku održati predavanje, a ujedno se radi i o prvoj radionici za prezentaciju projekata kojeg predvode vodeći filmski stručnjaci Sjeverne Amerike.

Na radionici će prisustvovati i osam producenata iz cijele Europe, koji su izabrani putem javnog natječaja. Radi se o producentima koji razvijaju nove dugometražne igrane filmove, a žele unaprijediti znanje o prezentaciji projekta, uvježbati svoj pitch te naučiti kako u kratkom vremenu zainteresirati strane donatore i partnere da investiraju novac i vrijeme baš u njihov projekt.

Ovu radionicu podržali su Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj, Veleposlanstvo Kanade u Hrvatskoj, Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja te Grad Zagreb, kao i Vinodol, Korkyra, Biblos i Sofra Point.

 


Reci što misliš!