Zabava

hit serija

Soundtrack serije "Peaky Blinders" izlazi u studenom

Soundtrack serije
Promo

U studenom će po prvi puta biti objavljen soundtrack s 49 pjesmama iz svih pet sezona popularne BBC-jeve serije "Peaky Blinders", piše NME.

Soundtrack "Peaky Blinders Soundtrack" izlazi 15. studenog kao dvostruki CD, trostruki vinil te u digitalnoj verziji.

Na soundtracku će se naći pjesme izvođača: Radiohead, Arctic Monkeys, The White Stripes, Royal Blood, The Last Shadow Puppets, Queens of the Stone Age, Black Sabbath, David Bowie, Laura Marling i Foals, kao i Jehnny Beth s pjesmom "I’m The Man", Anna Calvi s pjesmom "You’re Not God" te Richard Hawley s obradom pjesme Boba Dylana "Ballad of A Thin Man".

Pjesma Nicka Cavea "Red Right Hand" glavna je uvodna tema serije, a na ovom soundtracku naći će se i do sada nikada objavljena verzija te pjesme u izvedbi njegove bivše djevojke PJ Harvey.

Autor serije Steven Knight izjavio je u povodu izlaska soundtracka da su priča i njezina glazba "blizanci, rođeni istovremeno". "Teško bi bilo zamisliti neke od ključnih scena u seriji bez ove glazbe. Drago mi je da smo napokon uspjeli staviti neke od tih pjesama na album kako bi gledatelji još više osjetili atmosferu serije kroz slušalice ili zvučnike", rekao je.

Glavni glumac u seriji Cillian Murphy, koji tumači ulogu Tommyja Shelbyja, rekao je za NME da su umjetnici čije su pjesme korištene kao soundtracku seriji o nemilosrdnoj gangsterskoj obitelji iz Birminghama u periodu između svjetskih ratova  - "autsajderi koji su se oduprli tiraniji mainstreama".


Reci što misliš!