Zabava

popularno tv lice

Zlatni globus: Nagrada za životno djelo Ellen DeGeneres

Zlatni globus: Nagrada za životno djelo Ellen DeGeneres
Instagram

Ellen DeGeneres iduće će godine biti uručena nagrada za životno djelo na dodjeli Zlatnih globusa, čime će se američkoj komičarki odati priznanje za njezinu 25 godina dugačku karijeru na američkoj televiziji, objavili su u ponedjeljak organizatori.

DeGeneres (61) je tek druga dobitnica nagrade za životno djelo na televiziji, koja je uvedena prošle godine i ekvivalent je nagradi Cecil B. DeMille za dostignuća na filmu.

Naziv je dobila po komičarki Carol Burnett (85), peterostrukoj dobitnici Zlatnog globusa, kojoj je prošle godine dodijeljena inauguralno na ceremoniji održanoj u siječnju.

DeGeneres, jedna od najistaknutijih slavnih gay žena karijeru je započela u stand-upu prije nego što je prešla na televiziju. Trenutačno je voditeljica dnevnog talk showa "Ellen DeGeneres Show."

"Osim što je uspješna u svojem poslu na televiziji DeGeneres je filantropkinja, progovara o onima koji nemaju prava glasa i širi dobrotu i radost putem svoje platforme", rekao je Lorenzo Soria, predsjednik Udruge holivudskih stranih novinara (HFPA) koja dodjeluje Zlatne globuse.

DeGeneres je već dobitnik dvaju najviših priznanja u Sjedinjenim Državama - predsjedničke medalje slobode i nagrade Mark Twain za američki humor.

Uz rad na televiziji, DeGeneres je posudila glas neurotičnoj pacifičkoj plavoj ribi po imenu Dory u animiranim filmovima "Potraga za Nemom" i "Potraga za Dory".

Svečanost dodjele nagrada Zlatni globus za film i televiziju održat će se na Beverly Hillsu 5. siječnja 2020. Ceremonijom dodjele Zlatnih globusa počinje sezona dodjele prestižnih filmskih nagrada u Hollywoodu.

​​

Reci što misliš!