Zabava

u bečkom cirkusu

Anđela Bugarija: Ne mogu zamisliti život bez plesa

Anđela Bugarija: Ne mogu zamisliti život bez plesa

U "Bečkom cirkusu" koji ovih dana boravi na Višnjiku zapazili smo i jedno "domaće" ime. 29- godišnja Bibinjka Anđela Bugarija živi svoj san - pleše najzahtjevnije koreografije.

- Na natječaj cirkusa osim mene javila se još jedna Hrvatica. Ovdje je jedna prava obiteljska atmosfera, i jako volim raditi s djecom, a većina publike su upravo djeca, kaže Anđela. Rođena je u 1990. u Zadru. Prva plesna iskustva stječe u osnovnoj plesnoj školi Blagoje Bersa u Zadru.

Svoje obrazovanje nastavlja kroz urbani plesni izričaj hip hop-a i breakdance-a, te radi kao voditeljica plesnih programa i sudionik na projektima u Plesnoj udruzi In FluX, Fitness Studiu Falcon, te je voditeljica Hip hop plesne skupine Thunder.

Nakon što je završila svoje obrazovanje kao odgojiteljica, 2015. godine upisuje Akademiju Suvremenog plesa u Zagrebu. Istovremeno se bavi Acro yogom i partnerskom i cirkuskom akrobatikom sudjelujući u street show izvedbama.

e8fc4574786417436899d034a521ecd7.jpg?v=2- Angažman u Bečkom cirkusu došao je neplanirano. Moj je primaran zadatak  vezan uz akademiju, odnosno udrugu Škvadra, priča nam ova energična plesačica. Izazovan je to posao, ali nema žaljenja - treba slijediti svoje snove, raditi ono što voliš i tome se maksimalno posvetiti, zaključuje Anđela.

Kaže kako ne može zamisliti život bez plesa, a da se radi i o obiteljskoj "crti" potvrđuje i njezin brat, izvrsni breakdancer.


Reci što misliš!