Zabava

prvi doznajemo

Evo što nas sve očekuje na ovogodišnjem Adventu u Zadru

Evo što nas sve očekuje na ovogodišnjem Adventu u Zadru

U prostorijama Turističko informativnog centra u Zadru danas je najavljen program Adventa u Zadru. Bit će tu plesa, koncerata, i naravno - dobre hrane i pića, kao i specijalna mobilna aplikacija manifestacije. Doznajemo sve detalje i koncertna imena! Nije mala stvar što je u manifestaciju uloženo preko milijun kuna.

O Adventu u Zadru govorili su direktor TZ-a Zadar, Mario Paleka, potom direktor Gradske tržnice Zadar, Tomislav Letinić, te Ivica Katić, gradski pročelnik Odjela za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka.

Advent započinje u petak, 22. studenog 2019., a završava 2. siječnja 2020., nikad duži i bogatiji! 

- Svake godine pokušavamo Advent dignuti na jedan viši nivo. Bez naših partnera u organizaciji to ne bi bilo moguće. Očekuje nas 40 dana bogatog programa na Trgu pet bunara i Trgu Petra Zoranića, ali i na Višnjiku gdje će biti klizalište. Ovo je peti Advent, a dio manifestacije bit će i "Đir po gradu", uz blagdanske popuste u restoranima, barovima, muzejima. 

Nije mala stvar što je u manifestaciju uloženo preko milijun kuna.

Sve informacije i satnica programa  manifestacije Advent u Zadru nalazi se na www.advent.zadar.travel

Nek od imena koja ćemo spomenuti koja će stupiti na pozornicu Adveta bit će Vanna, Domenica, Opća opasnost, Hladno pivo, Cubismo, Vatra, Soulfingers, Marko Škugor, Psihomod pop, a za sam početak - Prljavo kazalište!

Badnje prijepodne na Trgu Petra Zoranića odvijat će se uz koncert grupe A strana.

Silvestrovo i "kućice"

Doček Nove godine bit će uz koncerte Zaratina, TBF i na Narodnom trgu - Dalmatino.

Tomislav Letinić govorio je o 25 kućica koje će nas "grijati" ponudom. Interes je bio velik, pristiglo je 146 pojedinačnih ponuda. U odnosu na lani, poboljšani su uvjeti za zakupce u rješavanju struje vode i razglasa, uložilo se i u rasvjetu i dekoracije, pojačana je i zaštitarska služba.

Čarolija proširene stvarnosti

Osim toga, novost je mobilna aplikacija Adventa pod nazivom Advent ZadAR!

Svaka kućica bit će posebno predstavljena, kao i sadržaji. Izradila ju je tvrtka Spring media i bit će besplatna. Ovo je i jedinstvena stvar u Hrvatskoj, kazao je Letinić. Ako mislite da u Zadru neće biti snijega, varate se - aplikacija ima i to, moći ćete se fotografirati i putem virtualne stvarnosti imati brdo pahuljica na fotografiji, pa čak i snjegovića.

- Nadamo se da ćemo zadovoljiti ne samo Zadrane nego i naše goste. Lani smo imali 34 posto porasta boravka gostiju za vrijeme Adventa u Zadru, naglasio je Mario Paleka. 

 

 


Reci što misliš!