Zabava

subota, 30. studenog

Večer bez plastičnih čaša uz Hladno pivo na Adventu u Zadru

Večer bez plastičnih čaša uz Hladno pivo na Adventu u Zadru
Iva Periničić i Fabio Šimićev/TZ grada Zadra

U subotu, 30. studenog na zadarskom Adventu održat će se još jedno događanje u sklopu projekta Grada Zadra pod nazivom Pogodi pravi koš. Cilj čitavog projekta je podići svijest građana o važnosti smanjenja, ponovne upotrebe, razvrstavanja i kompostiranja otpada.

S obzirom na ciljeve cjelokupne kampanje, organiziran je event "Večer bez plastičnih čaša na Adventu" kao korak u smanjenje korištenja jednokratne plastike u kućanstvima i ugostiteljstvu. Cilj je potaknuti na cjelokupno smanjenje otpada, s naglaskom na jednokratnu plastiku koja se teško i sporo razgrađuje te tako uništava čitavi ekosustav. 

Najavljene će večeri svi posjetitelji Adventa u Zadru moći konzumirati sve vrste pića iz papirnatih čaša te tako i sami doprinijeti projektu Pogodi pravi koš, ali i napraviti pravi korak za budućnost planeta.

Svi ugostitelji koji sudjeluju u akciji, bit će istaknuti prigodnim oznakama na njihovim štandovima, a u 19:30 posjetiteljima Adventa bit će predstavljen projekt Grada Zadra te ukratko prezentirane njegove značajke, kao i osnovne teme i ciljevi koji se njime žele ostvariti. Odabrana je upravo ova večer, s obzirom da je tada koncert grupe Hladno pivo  te se očekuje velik broj posjetitelja i samim time velik doseg poruke projekta : Smanji, ponovo upotrijebi, razvrstaj – Pogodi pravi koš!


Reci što misliš!