Zabava

nedjelja, 1. prosinca

Provedite nedjeljno poslijepodne uz Dan društvenih igara u Preku!

Provedite nedjeljno poslijepodne uz Dan društvenih igara u Preku!

Događanja u prosincu u Preku otvara Dan društvenih igara u organizaciji Udruge mladeži Preka i POU Dom na žalu.

Bit će to drugi po redu Dan društvenih igara, no ne i posljednji, najavljuju organizatori, jer smatraju da je subotnje ili nedjeljno poslijepodne bolje provesti u opuštenom i zabavnom druženju nego pred, primjerice, televizorom.

Društvene igre poboljšavaju komunikacijske, kognitivne i kreativne vještine; mogu potaknuti natjecateljski duh i ohrabriti nas da se usredotočimo na cilj, a kao rezultat toga otpušta se endorfin, jedan od hormona sreće.

Da društvene igre nisu samo za zabavu i međusobno povezivanje, pokazuju i brojna istraživanja koja tvrde da su društvene igre odlični alati za učenje.

Igranje neke igre od početka do kraja pomaže djeci u razvijanju koncentracije. Osim toga, odlične su za razvoj pamćenja, a svakako mogu pomoći i u boljem shvaćanju postojanja pravila u životu.

Djeci će one itekako dobro doći i kod pronalaska rješenja za različite probleme, a tu su svakako i motoričke vještine koje se poboljšavaju sa svakim bacanjem kockice, miješanjem karata, sastavljanjem različitih dijelova i slično.

Stoga, svima koji na zabavan način svojoj djeci žele pokloniti zabavno učenje brojnih vještina, preporučujemo društvene igre, ističu organizatori.

Drugi Dan društvenih igara održat će se u nedjelju, 1. prosinca u POU Dom na žalu, od 15 do 17 sati.

Neke od igara koje ćete moći zaigrati:

Settlers of catan
Dixit
Forbidden Island
Pandemic
Carcassonne
Labirynth
Mauna Kea
Munchkin
Alias
Jungle Speed
5 sekundi
i mnoge druge

Imate li nekih igara doma? Donesite ih, što ih je više – to bolje!


Reci što misliš!