Zabava

7. prosinca na adventu

"Opća opasnost" vraća se u Zadar u velikom stilu

Rasprodali su Dom sportova, a sada se vraćaju u Zadar! Večeras nas zabavljaju na Adventu


Čudan je bend „Opća opasnost“. Dečki iz Županje praše heavy metal i rock već 27 godina, a povukli su se kada su bili na vrhuncu krajem 1990-ih nakon sjajnog albuma „Ruski rulet“. Vratili su se desetak godina kasnije, prvo kao predgrupa na koncertu „Whitesnakea“ u Osijeku, potom još boljim albumom „Vrati se na svjetlo“. Od tada ih malo ima, pa nema, poput benda koji stalno odlazi i vraća se. Ovogodišnji povratak benda na hrvatsku rock scenu bio je upravo senzacionalan: album „Karta do prošlosti“ proglašen je najboljim rock albumom u 2019. godini, doživio je luksuzno vinil izdanje za fanove i kolekcionare, a proslavljen je spektaklom u zagrebačkom Domu sportova.

Zvuk „Opće opasnosti“ punokrvni je rock, vrhunski produciran te ispeglan sa sugestivnim i čistim vokalom Pere Galića koji s gitaristom Slavenom Živanovićem Žižom potpisuje većinu velikih hitova. Zadar će ih čuti uživo večeras na adventskom trgu, prvi put nakon jako dugo vremena. 

- Mislim da smo zadnji put svirali u Arsenalu prije devet godina. Uvijek se nekako događalo da smo zaobilazili Zadar. Dogovarali bi se, pa ništa ne bi ispalo od nastupa. Zadar nam je bio nemoguća misija, ali smo se sada uspjeli sve dogovoriti i napokon se vraćamo - najavljuje Slaven zadarski koncert. U međuvremenu je od posljednjeg druženja sa zadarskim fanovima „Opća opasnost“ odradila dva albuma, a aktualni se s naslovnom pjesmom „Karta do prošlosti“ uspješno kotrlja na radijskim stanicama, play listama i internetskim kanalima.

- Album zaista ide odlično, već neko vrijeme imamo najprodavaniji album otkad je u lipnju ugledao svjetlo dana. Tko god kaže da rock albumi ili CD-ovi ne mogu imati prolaznost na tržištu, ne govori točno. Mi smo dokaz - zagrijava Slaven fanove uoči večerašnje svirke, a upravo su live nastupi dodatni argument za rock bendove tvrđeg zvuka kakva je „Opća opasnost“. Dom sportova u Zagrebu bio je rasprodan, koncert vrhunski, pa nema bolje pozivnice da se uživo posluša najbolji hrvatski i slavonski heavy metal.

- Bit će i u Zadru odlično, siguran sam. Što se tiče svirke u Zagrebu, zaista smo i sami bili iznenađeni. Deset dana prije koncerta dvorana je bila rasprodana. Uživali smo, kao što ćemo večeras uživati u Zadru. Neće biti kiše niti lošeg vremena, samo dobra energija - poziv je iz „Opće opasnosti“ na večerašnje druženje s bendom od 21:30 sati na adventskom trgu.      
 


Reci što misliš!