Zabava

subota, 14. prosinca

"Crvi" u Nigdjezemskoj promoviraju novi album

Nakon milenijskog koncerta Svemirka u Nigdjezemsku dolaze Crvi, bend koji svojom energijom gravitira od zvuka Sonic Youtha do Repetitora. Nastup je zakazan za subotu, 14. prosinca s početkom u 22 sata.

Dvije godine nakon debitantskog albuma Crvi su se vratili s novim, drugim po redu, studijskim albumom naslova "Šta si to uradio?". Na albumu se nalazi sedam pjesama nastalih u periodu unatrag godinu dana, koje karakteriziraju kompleksnije i nekonvencinalnije glazbene forme usporedno s ranijim radovima. Materijal je sniman i miksan u suradnji s Urošem Milkićem u Down There Studiju u Beogradu tijekom 2018. godine, produkciju i mastering potpisuju članovi benda i Mikić zajedno.

S novim pjesmama Crvi nastavljaju svoj put, koji započinju s prethodnim albumom "Piše nam se dobro", a sam bend nastavlja evoluirati u svakom pogledu. Kroz pjesme se provlače motivi i iskustva iz osobnih života, okoline i društva, a pričaju nam o snazi, nemoći, pripadanju i otuđenju na samom rubu između poznate i nepoznate stvarnosti. 

Muzički, na novom albumu "Šta si to uradio?" Crvi više eksperimentiraju i čvrstu rock formu začinjavaju disonantnim noise- i art-rock elementima, što potvrđuje njihovu inventivnost i hrabrost. Upravo tu beskompromisnost oni, osim na studijskim snimkama, dokazuju i na nastupima uživo gdje rijetko koga ostavljaju ravnodušnim.

Od 2014. pa do danas te nakon mnogih promjena u postavi kroz koju su prošli razni eminentni glazbenici, unatrag otprilike godinu dana postavu benda danas čine Damjan Babić (vokal, gitara), Andrej Mladenović (bubnjevi, perkusije), Dimitrije Đurić (bas gitara, vokal) te Dragan Knežević (gitara). U srži i dalje iznimna rock glazba, ovaj puta obogaćena je uglađenim gitarskim teksturama i nadahnutim, te još intenzivnijim udarcima zvučnih valova.

Odvažniji u svojoj nepopustljivosti i nepredvidivosti, Crvi nastavljaju lutati i osvajajti nove zvučne teritorije - piše im se još bolje?


Reci što misliš!