Zabava

klapa rišpet uoči koncerta na adventu

Ivo Amulić: Spremni smo za vrhunski koncert, zadarska publika je sjajna

Ivo Amulić: Spremni smo za vrhunski koncert, zadarska publika je sjajna

Volimo nastupati u Zadru. Pamtim kako smo prije oko godinu dana pjevali u Varoši na koncertu koji je bio sjajan, a prije toga imali smo i adventski nastup koji je također bio vrhunski - poruka je uoči nastupa.

Dva adventska koncerta ove je sezone dosad odradila klapa „Rišpet“ koja ponovno i s razlogom uživa u velikoj popularnosti. Sredinom listopada splitski pjevači izbacili su novi hit „Kad ljubav dvije duše spoji“, a još od ranije na glazbenim top ljestvicama sjajno stoji balada „Ja samo za te živin“ s kojom su pokorili Splitski festival.

Negdje između „Rišpet“ je rasprodao oba koncerta u Koncertnoj dvorani Lisinski, pa projekt kojega je kao kompozitor i voditelj klape pokrenuo Pero Kozomara, ne smo da živi sedam godina od kada je pokrenut, već na krilima novih sjajnih pjesama leti u nebo. Ovog „Adventa u Zadru“ doletjet će i do adventske pozornice na Trgu Petra Zoranića, a njihov najpoznatiji pjevač, Ivo Amulić, za klapu „Rišpet“ isto je što i Tomislav Bralić za klapu „Intrade“. Ova usporedba nije slučajna, jer brojni fanovi dalmatinskog klapskog popa drže kako je riječ o dvije daleko najbolje klape u Hrvata.

- Nove nam pjesme zaista idu sjajno. Te dvije pjesme možda nisu kao „Šta mi ljube oćeš kazat“, koja je istog trenutka postala superhit, ali su jako tražene i pomalo grade svoj život. Najvažnije je da stalno nastupamo i pravimo spotove, kako bi ih ljudi mogli čuti uživo ili na raznim kanalima i platformama - kaže prvi glas „Rišpeta“ Ivo Amulić, a upravo ćemo te pjesme, među svim ostalim velikim hitovima splitske klape, moć ćuti večeras od 21:30 na zadarskom adventskom trgu. Pozornica Splićanima nije nepoznata.

- Nije nam nepoznata. Volimo nastupati u Zadru. Pamtim kako smo prije oko godinu dana pjevali u Varoši na koncertu koji je bio sjajan, a prije toga imali smo i adventski nastup koji je također bio vrhunski. Zadar je inače destinacija za poželjeti, publika je sjajna, pa smo raspoloženi za vrhunski koncert. Mislim da Zadrani vole klapu „Rišpet“, a to je najvažnije - ističe Amulić koji s nestrpljenjem očekuje novi zadarski nastup.   

- Do subote smo odmarali, jer smo proteklih mjesec dana neprekidno bili na putu. Imali smo koncerte u Slavonskom Brodu i u jednom mjestu kod Osijeka te četiri koncerta u Sloveniji, a sve to u dva tjedna. No za Zadar smo orni, spremni i jako motivirani. Veseli nas dolazak u Zadar, pa ćemo rado sudjelovati u televizijskoj i video najavi koncerta, potom odraditi probe od 18 sati i onda se spremiti za nastup. Jedva čekamo - raspoložen je Amulić. Ima li bolje pozivnice za sve ljubitelje najboljeg dalmatinskog klapskog popa?


Reci što misliš!